Mexické „francúzske zemiaky“

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
100 g
100 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky.

  2. 2

    Čili papričky prekrojíme na polovicu, odstránime jadierka a nasekáme nadrobno, cibuľu nakrájame na mesiačiky.

  3. 3

    Na panvici rozpálime olej, na ktorom osmažíme zmes zemiakov, čili a cibule. Zmes osolíme, okoreníme čiernym a cayenským korením.

  4. 4

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Plátky slaniny nakrájame na kocky.

  5. 5

    Zemiakovú zmes vložíme do ohňovzdornej misy, prilejeme naň vopred zmiešané a mierne osolené smotany, poukladáme slaninku a všetko posypeme strúhaným syrom.

  6. 6

    V rúre pečieme asi 40 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia