Jarabica na červenom víne

redakcia - fotkaredakcia, 7. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
60 g
40 g
40 g
100 g
1 PL
100 ml
1 KL




Postup

  1. 1

    Dobre vyčistené a umyté jarabice zvnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny. Zvyšnú slaninu pokrájame, opražíme, pridáme masť, v ktorej speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a očistenú, umytú, na kolieska pokrájanú zeleninu. Potom pridáme pripravené jarabice, podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Potom jarabice odkryjeme a v rúre pečieme za častého podlievania vlastnou šťavou ešte asi pol hodiny.

  2. 2

    Mäkké jarabice vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou, opražíme, zalejeme vodou, rozvaríme a precedíme. Zeleninu pretlačíme do šťavy, pridáme červené víno, trochu ríbezľového (alebo šípkového) lekváru a podľa chuti dosolíme.

  3. 3

    Podávame so žemľovou knedľou alebo s dusenou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia