Jarabica na červenom víne

redakcia - fotkaRedakcia, 7. októbra 2009 14:06
Ďalšie recepty »
4
porcie
30 min
príprava
80 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Dobre vyčistené a umyté jarabice zvnútra i zvonku osolíme a vložíme do nich tenké plátky slaniny. Zvyšnú slaninu pokrájame, opražíme, pridáme masť, v ktorej speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a očistenú, umytú, na kolieska pokrájanú zeleninu. Potom pridáme pripravené jarabice, podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme asi 20 minút. Potom jarabice odkryjeme a v rúre pečieme za častého podlievania vlastnou šťavou ešte asi pol hodiny.

  2. 2

    Mäkké jarabice vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou, opražíme, zalejeme vodou, rozvaríme a precedíme. Zeleninu pretlačíme do šťavy, pridáme červené víno, trochu ríbezľového (alebo šípkového) lekváru a podľa chuti dosolíme.

  3. 3

    Podávame so žemľovou knedľou alebo s dusenou ryžou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist