Dusené jelenie závitky

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 rezne
1 ks
2 PL
2 PL
1-2 ks
1 PL
1/2 KL
1 KL
100 g
200 ml
200 ml
1 PL
200 ml
1 PL
1 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list a nadrobno nakrájanú menšiu cibuľu. Do marinády vložíme umyté a zľahka naklepané jelenie rezne, ktoré sme zbavili zbytočných blán a necháme 24 hodín odležať. Rezne vyberieme z marinády, necháme odtiecť, osušíme papierovou utierkou a osolíme. Z jednej strany potrieme horčicou, čili a zeleným korením.

  2. 2

    Zo slaniny odložíme 4 plátky, ostatné nakrájame na kocky a spolu s nadrobno nakrájanou uhorkou poukladáme na natretú stranu rezňov. Zvinieme a z vonkajšej strany obalíme plátkom slaniny. Spojíme ihlou alebo špáradlom. V kastróle rozohrejeme olej a asi 6 minút zo všetkých strán závitky opražíme. Potom zalejeme horúcim vývarom a prikryté dusíme asi 40 minút.

  3. 3

    Mäkké závitky vyberieme do misy, do šťavy v hrnci pridáme smotanu, ochutíme soľou, korením a vňaťou a chvíľu prevaríme na miernom ohni. Podávame s vareným karfiolom poliatym roztopeným maslom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia