porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 rezne |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1-2 ks |
|
1 PL |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
100 g |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
200 ml |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
|
Postup
-
1
V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list a nadrobno nakrájanú menšiu cibuľu. Do marinády vložíme umyté a zľahka naklepané jelenie rezne, ktoré sme zbavili zbytočných blán a necháme 24 hodín odležať. Rezne vyberieme z marinády, necháme odtiecť, osušíme papierovou utierkou a osolíme. Z jednej strany potrieme horčicou, čili a zeleným korením.
- 2
Zo slaniny odložíme 4 plátky, ostatné nakrájame na kocky a spolu s nadrobno nakrájanou uhorkou poukladáme na natretú stranu rezňov. Zvinieme a z vonkajšej strany obalíme plátkom slaniny. Spojíme ihlou alebo špáradlom. V kastróle rozohrejeme olej a asi 6 minút zo všetkých strán závitky opražíme. Potom zalejeme horúcim vývarom a prikryté dusíme asi 40 minút.
- 3
Mäkké závitky vyberieme do misy, do šťavy v hrnci pridáme smotanu, ochutíme soľou, korením a vňaťou a chvíľu prevaríme na miernom ohni. Podávame s vareným karfiolom poliatym roztopeným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu