porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 4 rezne | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1-2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
V mise zmiešame červené víno, 1 PL rastlinného oleja, mletý zázvor, polámaný bobkový list a nadrobno nakrájanú menšiu cibuľu. Do marinády vložíme umyté a zľahka naklepané jelenie rezne, ktoré sme zbavili zbytočných blán a necháme 24 hodín odležať. Rezne vyberieme z marinády, necháme odtiecť, osušíme papierovou utierkou a osolíme. Z jednej strany potrieme horčicou, čili a zeleným korením.
- 2
 Zo slaniny odložíme 4 plátky, ostatné nakrájame na kocky a spolu s nadrobno nakrájanou uhorkou poukladáme na natretú stranu rezňov. Zvinieme a z vonkajšej strany obalíme plátkom slaniny. Spojíme ihlou alebo špáradlom. V kastróle rozohrejeme olej a asi 6 minút zo všetkých strán závitky opražíme. Potom zalejeme horúcim vývarom a prikryté dusíme asi 40 minút.
- 3
 Mäkké závitky vyberieme do misy, do šťavy v hrnci pridáme smotanu, ochutíme soľou, korením a vňaťou a chvíľu prevaríme na miernom ohni. Podávame s vareným karfiolom poliatym roztopeným maslom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu