Prekladaná kapusta

redakcia - fotkaredakcia, 12. októbra 2009
Prekladaná kapusta
Foto: Hotel Štefánik Myjava
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400-500 g
2 ks
200 g
200 g
1 kg
2 PL
1/2 l
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso na hrubšie alebo nadrobno posekáme. Pridáme posekanú cibuľu, dáme do kastróla a udusíme. Podľa potreby podlievame vodou. Na druhej panvici opražíme pokrájanú slaninu a klobásu. Zvlášť uvaríme kyslú kapustu.

  2. 2

    Ohňovzdornú misu vytrieme masťou a potom na ňu vložíme vrstvu uvarenej, odkvapkanej kyslej kapusty, na ňu dáme opraženú slaninu a klobásu, polejeme osolenou kyslou smotanou a povrch posypeme paprikou.

  3. 3

    Ako ďalšiu vrstvu dáme udusenú ryžu zmiešanú s uduseným mäsom a na to znovu kyslú kapustu. Polejeme opäť smotanou a zapekáme asi 25 minút.

Diskusia k receptu