Korzické kuriatko

zemo - fotkazemo, 15. októbra 2009

Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty. Dobre, odteraz, kým ma národ neodprosí kľačiac svorne na kolenách, Zobraziť celý popisNiekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty. Dobre, odteraz, kým ma národ neodprosí kľačiac svorne na kolenách, budem do vás hustiť enem exotiku. A začínam na Bonaparteho ostrove.

4
porcie
30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
100 g
5 ks
4 ks
4 PL
200 ml
200 ml
 strúčik




Postup

  1. 1

    Do stehien votrieme soľ, korenie a nasekané bylinky. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme. Stehná vložíme do horúceho výpeku a opečieme na miernom ohni alebo na 180 stupňoch v trúbe do zlato hneda.

  2. 2

    Keď sú stehienka aké majú byť, podlejeme ich bujónom, prikryjeme a pomaly dusíme 20 minút.

  3. 3

    Potom pridáme ošúpané, jadierok zbavené a na kocky pokrájané paradajky, do podobného tvaru pokrájané zemiaky, posekaný cesnak a olivy. Korzičania sú prchkí, často tam ide o život aj pre maličkosť, ale v tomto prípade sú benevolentní. Môžete použiť aj tmavé, aj zelené olivy.

  4. 4

    Po 15 minútach prilejeme víno a podusíme ešte 10 minút. Ak vám podochádza šťava, prilejeme kurací bujón. Jeme poemaly, nehlceme. Prílohu netreba, veď ste tam už dali zemiaky.

Diskusia k receptu

sracz
Fasa! Kurča môžem na všelijak, tak prečo nie "curiattco korsicianno"! Určite urobím, okoštujem a potom zjem! Delo del Prala Zemo! Var vždy s chuťou, Tebe vlastnou a na "poddžubovačov" sa môžeš s vysoka, ....... , veď Ty už dobre vieš že čo! Iba si dávaj pozor na korzický krivák medzi rebrami, ňebars dobre!
sracz
... fuj, prepáč! ...... Z (nie s) vysoka! Moja prchká chyba!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia