Bravčové kapsy s kyslou kapustou

redakcia - fotkaredakcia, 12. októbra 2009
20 minút
príprava
30-45 minút
na 200 °C

Suroviny

4-6 ks
0,5 kg
3-4 ks
50 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Najprv si nakrájame hrubšie rezne a ostrým nožom v nich urobíme taštičky. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme, pridáme kyslú kapustu, osolíme, podlejeme bielym vínom a dusíme. Udusenou kapustou naplníme kapsy, spojíme ich ihlou alebo špajľou, osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji.

  2. 2

    Opečené uložíme na pekáč, rozložíme na ne 3 – 4 cibule nakrájané na kolieska, podlejeme 200 – 300 ml vody, prikryjeme druhým pekáčom a dáme piecť do rúry na 200 °C.

  3. 3

    Pečieme 30 – 45 minút, počas pečenia občas podlievame. 5 minút pred dokončením odokryjeme pekáč a dopečieme. Podávame s pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia