4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustné listy sparíme vo vriacej vode, potom ich vyberieme a hlúb opatrne naklepeme tĺčikom na mäso, aby sa poddal. Necháme vychladnúť. Surové zemiaky najemno nastrúhame a pridáme s korením a soľou k nadrobno nakrájanej spenenej cibuľke. Popražíme.
- 2
Pripravenou plnkou naplníme kapustné listy, ktoré zvinieme do balíčkov. Na dno hrnca položíme celé listy, na ne uložíme holúbky a všetko zalejeme vriacou osolenou vodou tak, aby pri varení neplávali.
- 3
Po uvarení ich polejeme opraženou údenou slaninou a podávame s kyslou smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu