Muflonie stehno na staročeský spôsob

redakcia - fotkaredakcia, 6. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
100 g
2 ks
1 vetvička
1/2 ks
6 strúčikov
1-2 PL
1 PL
125 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Stehno necháme odležať v rozdrvených borievkach, umyjeme ho a osolíme. Loj alebo slaninu nakrájame, dáme na pekáč, nakrájame cibuľu, pridáme stehno, koreniny, cesnak a ocot.

  2. 2

    Pomaly dusíme v rúre. Keď je stehno mäkké, dočervena ho opečieme, šťavu necháme vypiecť, zaprášime múkou, podlejeme vodou a zahustíme smotanou.

  3. 3

    Stehno nakrájame a podávame s omáčkou a s knedľou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
Vymazať
No,nevyzerá to zle,ale tak zvyknem robiť aj jelenie alebo diviačie, takže asi skúsim niečo podľa vlastnej fantázie a za pomoci dobrého červeného vínka...mňamky
Vymazať
práve to varím-ale Ja som ho dlho pácovala-robím ho na červenom víne.S lokšami a varenými zemiakovými knedličkami.Skúsim ti nafotiť a zasúťažiť si- už keď si dávam tak zaležať. Peného sv.Štefana-u Nás máme ODPUST:"kto to z mladých nevie,kčo to je-rada podám komentár.