šalotka

šalotka ako ingrediencia v receptoch:

  • V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky. Filety rozkrojíme na 2 rovnaké časti, na koži spravíme hlboké zárezy, porcie osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom, zabalíme do tenkých a dlhších pásov slaniny a odložíme do...

  • Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami

    Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami

    Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice. Pripravíme plnku – hriankový chlieb nakrájame na malé kocky a dáme do misy, šalotku nakrájame nadrobno a speníme na rozohriatom masle, pridáme popučený cesnak, nakrájaný špenát a...

  • Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept)

    Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept)

    Rýchle, chutné, nenáročné... malá spomienka na letné dni.

  • Hubový paprikáš (fotorecept)

    Hubový paprikáš (fotorecept)

    Varím rád už od čias ranného detstva. Nemali sme s bratom sestru a tak nás naša sladká mamka Aňuci zavčasu zaučila do tajov „čarovania“ s vareškou, aj s metlou, či ihlou a naša úžasná babička...

  • Dusené slávky v paradajkovo-bazalkovej omáčke
  • Rizoto s plodmi mora

    Rizoto s plodmi mora

    Šalotku opražíme na oleji. Pridáme tymian a ryžu arborio. Ryžu potom pražíme ešte asi 7 minút. Pridáme biele víno, necháme ho odpariť a zmes podľa potreby osolíme a podlejeme vriacim zeleninovým vývarom. Ryžu nevaríme úplne domäkka.

  • Quiche s morskými plodmi

    Quiche s morskými plodmi

    Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme ho do chladničky asi na 30 minút. Počas chladenia cesta pripravíme morské plody, ktoré na oleji opražíme na šalotke, cesnaku a...

  • Grilované makrelové špízy (fotorecept)

    Grilované makrelové špízy (fotorecept)

    Môžeme použiť aj iné druhy rýb.

  • Pečený zeler s kôprovou omáčkou (fotorecept)

    Pečený zeler s kôprovou omáčkou (fotorecept)

    Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz dôkladne vymiesime a vytvarujeme bochník. Prikryjeme utierkou a necháme 20 minút podkysnúť. Pečieme 30 minút v rozohriatej peci pri 200...

  • Paprikáš z kuriatok
  • Tekvica so žemľovou knedľou

    Tekvica so žemľovou knedľou

    Pečivo nakrájame na kocky. Cibuľu nasekáme nadrobno a na masle opečieme. Primiešame k pečivu spolu s vaječným žĺtkom a mliekom. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zapracujeme do žemľovej zmesi spolu so soľou a s korením.

  • Kohút na víne - Coq au vin

    Kohút na víne - Coq au vin

    Klasika francúzsko-burgundskej kuchyne, ktorá si zaslúži pozornosť. Kvalitným vínom rozhodne nešetríme, nakoľko od neho sa odvíja výsledný chuťový zážitok. Ak nemáme po ruke napr. nejaký pinot noir, môžeme ho kľudne nahradiť našim silným...

  • Utopenci z mletého mäsa (fotorecept)

    Utopenci z mletého mäsa (fotorecept)

    Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou, paprikou, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou šalotkou. Pridáme vajcia, prípadne strúhanku a vypracujeme zmes ako na fašírky.

  • Čerstvé huby portobello na šalotke (fotorecept)

    Čerstvé huby portobello na šalotke (fotorecept)

    … zámerne som v názve tohoto rcp „zdupľoval“ hlavnú ingredienciu. Viem! Najlepšia praženica je po rannej „hubačke“ nad Nižným Klatovom, pri chate na Lajoške, či Prednej Holici, …, pod „Kojšovkou“, v okolí Slavošoviec,...

  • Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou (fotorecept)

    Šťavnatý flank steak s grilovanou zeleninou (fotorecept)

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept)

    Šalát à la Caesar s chlebovými krutónmi (fotorecept)

    Recept od Gaba Kocáka, ktorý si vyskúšali výhercovia májového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Perkelt z drobkov moriek (fotorecept)

    Perkelt z drobkov moriek (fotorecept)

    Variant s ryžou ako prílohou. Ale áno! Dobre viem, že s rcp na perkelt, zvlášť na našom krásnom rodnom Slovensku, možno ani u našich južných susedov, dieru do sveta neurobím. Na jeho prípravu...

  • Kôprovka s hovädzími plátkami pre švagra Luxiho (fotorecept)

    Kôprovka s hovädzími plátkami pre švagra Luxiho (fotorecept)

    Klasika aj slovenskej kuchyne. Tento variant som pripravil na objednávku mojeho švagra, ktorý za „morom“, prežíva už 50. rok a doslova „baží“ po každej domácej, pre nás, „samozrejmosti“! Vianoce 2005 oslávil bryndzovými...

  • Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou (fotorecept)

    Flank steak s krémovým hubovým rizotom a hľuzovkovou penou (fotorecept)

    Recept od Martina Korbeliča, ktorý si vyskúšali výhercovia aprílového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi (fotorecept)

    Krém z pečených paprík s mušľami sv. Jakuba a chrumkavými para orechmi (fotorecept)

    Recept od Martina Korbeliča, ktorý si vyskúšali výhercovia aprílového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist