šalotka

Recepty, kde je šalotka

prazdny

Francúzska remuláda

Prílohy

Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...

prazdny

Lahodná krémová sedano polievočka s medvedím cesnakom

Večera

Polievku zo stonkového zeleru (sedano) robievam často a rada, pretože je jednoduchá na prípravu a má jemnú chuť....

prazdny

Hovädzí steak s opekanými zemiakmi s cherry paradajkami

Hovädzie mäso

Tento postup som použil pri mojom prvom steaku a odvtedy ho inak nerobím. Veľmi ľahký postup...

prazdny

Vývar s jarnou zeleninou a nemäsovými guľkami a steaky s chrenovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Doprajte si mäsovú chuť s vegánskymi náhradami mäsa Goody Foody napríklad podľa receptov z tohto videa.

prazdny

Skoro Pad Thai a navyše po mojom

Kuracie mäso

Je to môj recept inšpirovaný pad thai....

prazdny

Chrumkavé pečené kurča bez kosti s hubovou omáčkou

Kuracie mäso

Tento recept si jednoducho zamilujete a už inak kurča piecť nebudete :) tak ako aj ja.....

prazdny

Krkovička konfitovaná v rozmarínovej masti s nastavovanou kašou

Bravčové mäso

Bravčovú krkovičku obviažeme špagátikom a naložíme do hrubozrnnej soli a cesnaku, najlepšie cez noc. Druhý deň...

prazdny

Tekvicové rizoto

Bezmäsité jedlá

Tekvicu umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým...

prazdny

Paštéta z husacej pečene s nakladanými hubami

Nátierky

Kuracie prsia a husaciu pečeň očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Najemno nakrájanú šalotku restujeme na...

prazdny

Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky

Hlavné jedlá

Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...

prazdny

Hubové rizoto na taliansky spôsob s grilovanou panenkou

Bravčové mäso

Veľmi chutné rizoto na taliansky spôsob pripravené v spolupráci so šéfkuchárom Jánom Vnenčákom.

prazdny

Pastiersky koláč z mletého mäsa

Hovädzie mäso

Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....

prazdny

Orechový „tatarák“

Slané chuťovky

Vlašské orechy rozmixujeme na menšie kusy, nemali by byť pomleté na prach, takže ich nemelieme...

prazdny

Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami

Cestoviny

Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...

prazdny

Pečená pražma s maslovou tekvicou

Hlavné jedlá

Pri výnimočnej večeri môžeme toto jedlo dozdobiť kaviárom a pečenou šalotkou, ktorá vyváži sladkú chuť tekvice.

prazdny

Krémová polievka s lososom

Večera

Najprv urobíme vývar. Rybie skelety a hlavy dobre očistíme, odstránime žiabre a oči. Dáme...

prazdny

Hubové ragú na domácej olivovej hrianke

Bezmäsité jedlá

Bageta: Pripravíme kvások z vody, droždia, cukru a preosiatej múky. Zmiešame ho so soľou...

prazdny

Kačacie prsia s karamelizovanými figami a so šošovicovým šalátom

Hlavné jedlá

Na jablkové pyré ošúpeme jablká, nakrájame ich na plátky a vložíme do hrnca. Pridáme koreniny, ...

prazdny

Paštéta z kačacej pečene s višňovým čatní

Nátierky

Slovenská jeseň bez husaciny a kačaciny – rodinného striebra gastronómie? To jednoducho nejde....

prazdny

Holubacia paštéta s králičou pečeňou

Nátierky

Umyté holuby rozkrojíme na polovicu, položíme na plech, pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu, šalotky, osolíme,...

prazdny

Farmárske kuracie stehno na sušených hríboch

Kuracie mäso

Nedeľný obed dnes z kuracieho stehna so sušenými hríbmi.