šalotka

šalotka ako ingrediencia v receptoch:

  • Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu

    Pyré z kukurice k morčaciemu stehnu

    Vrchné vykostené morčacie stehno bez kože očistíme, nasolíme a nakoreníme, potrieme roztlačeným strúčikom cesnaku. Stehno vcelku opečieme zo všetkých strán na olivovom oleji, pridáme šalviu, očistené šalotky nakrájané na mesiačiky a podlejeme vývarom.

  • Príloha z „edamame“ k hovädziemu steaku
  • Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine

    Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine

    Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni. Preč sú časy, keď sa na tanieroch striedali len zemiaky, ryža, cestoviny či prívarky. Dobrí kuchári stavajú ľahkú...

  • Kačacie prsia s paštrnákovým pyré a grilovanou zeleninou

    Kačacie prsia s paštrnákovým pyré a grilovanou zeleninou

    Recept od Andreja Saturiho, ktorý si vyskúšali výhercovia októbrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

  • Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept)

    Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou (fotorecept)

    Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, pridáme koreniaci prípravok aromat, badián a varíme do zmäknutia šalotky. Zahustíme škrobom. Surové kačacie prsia zbavené kože rozmixujeme na kašu.

  • Sójové koláčiky s avokádovým dipom

    Sójové koláčiky s avokádovým dipom

    Sóju namočíme do horúcej vody a necháme cez noc napučať. Na druhý deň vymeníme vodu a uvaríme sóju domäkka. Rozmixujeme na hladkú kašu spolu s trochou olivového oleja.

  • Treska na čiernom šošovicovom šaláte

    Treska na čiernom šošovicovom šaláte

    Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky – ukrývajú v sebe energiu, bielkoviny, vlákninu. Moderná gastronómia však kráča ešte ďalej a hrá sa s nimi s väčšou...

  • Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept)

    Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke (fotorecept)

    Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať do chladničky. Filetu zo pstruha stiahneme z kože, nadrobno nakrájame, osolíme, okoreníme, pridáme trošku smotany, postrúhame najemno jeden uvarený zemiak,...

  • Šalát s beličkami a baby cuketou
  • Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé na šípkovej omáčke

    Jelenie karé prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, vákuovo zabalíme a dáme variť technológiou sous vide na 25 hodín pri 72 °C. Uvarené mäso vyberieme, natrieme ho zmesou oleja, cesnaku, rozmarínu a dáme krátko zapiecť.

  • Jahňacie stehno s kuriatkami
  • Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept)

    Bravčové koleno na červenom víne (fotorecept)

    Výborný obed, hlavne chlapi ho ocenia.

  • Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

    Chrbát z jeleňa s hruškovým čatní

    Tekvicové pyré: Tekvicu na pyré očistíme, nakrájame na kocky, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a dáme na plech, zakryjeme alobalom a v rozpálenej rúre pečieme domäkka pri 180 °C, vyberieme, rozmixujeme na hladké pyré...

  • Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom

    Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom

    Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú pod ťarchou ovocia. Stojí za experimentovanie nielen v sladkej, ale aj v mäsovej kuchyni, s nevšednými kombináciami a nápadmi....

  • Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou

    Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou

    Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú jedlom pre skutočných gurmánov. Preneste sa do sveta neodolateľných gurmánskych chutí.

  • Pirohy s dubákovou plnkou (fotorecept)

    Pirohy s dubákovou plnkou (fotorecept)

    Pirohy: Pripravíme cesto z múky, vajec a oleja, necháme chvíľku odstáť, potom vyvaľkáme na tenké pláty. Z cesta vyrežeme kocky alebo kruhy s priemerom asi 4 cm, plníme dubákovou zmesou a vidličkou zlepíme.

  • V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    V slaninke obalený zubáč s kalerábovým velouté

    Filety zo zubáča umyjeme v studenej vode a osušíme, pinzetou vytiahneme kostičky. Filety rozkrojíme na 2 rovnaké časti, na koži spravíme hlboké zárezy, porcie osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónom, zabalíme do tenkých a dlhších pásov slaniny a odložíme do...

  • Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami

    Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami

    Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice. Pripravíme plnku – hriankový chlieb nakrájame na malé kocky a dáme do misy, šalotku nakrájame nadrobno a speníme na rozohriatom masle, pridáme popučený cesnak, nakrájaný špenát a...

  • Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept)

    Krevety v omáčke s nádychom stredomoria (fotorecept)

    Rýchle, chutné, nenáročné... malá spomienka na letné dni.

  • Hubový paprikáš (fotorecept)

    Hubový paprikáš (fotorecept)

    Varím rád už od čias ranného detstva. Nemali sme s bratom sestru a tak nás naša sladká mamka Aňuci zavčasu zaučila do tajov „čarovania“ s vareškou, aj s metlou, či ihlou a naša úžasná babička...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist