Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso

Hovädzie na burgundský spôsob fotorecept

lubickaaa - fotkalubickaaa, 28. septembra 2024
Hovädzie na burgundský spôsob (fotorecept)
Foto: lubickaaa

Každé výročie svadby pre nás znamená, že je čas na naše najobľúbenejšie jedlo - hovädzie burgundské. Teraz bez prikrášlenia - pre mňa to Zobraziť celý popisKaždé výročie svadby pre nás znamená, že je čas na naše najobľúbenejšie jedlo - hovädzie burgundské. Teraz bez prikrášlenia - pre mňa to znamená byť minimálne 4 hodiny v kuchyni, ale manželova radosť nakoniec stojí za ten čas.

6
porcií
40 minút
príprava
180-240 minút
na 170 °C

Suroviny

600 g
200 g
1 ks väčšia
5-6 strúčikov
200 g
2 PL
štipka
štipka
3 ks
400 mL
400 mL
2 PL
3 ks
3 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Zásadný bod na zvýraznenie ešte lepšej chuti je to, že celé jedlo varíme v hrnci, ktorý je vhodný aj do rúry.

  2. 2

    Slaninku nakrájame na menšie kúsky. Hovädzie mäso na kocky, ktoré poutierame utierkami, aby sme z neho dostali nadbytočnú vodu. Cibuľu nakrájame nadrobno a šalotky na štvrtinky. Taktiež mrkvu nakrájame na kolieska/menšie kúsky.

    Hovädzie na burgundský spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V rozohriatom hrnci opečieme anglickú slaninku do chrumkava a odložíme ju nabok. Vo výpeku potom zatiahneme nakrájané mäso zo všetkých strán a taktiež ho vyberieme nabok k slaninke.

    Hovädzie na burgundský spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do výpeku (keď nám nejaký zostal) pridáme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a mrkvu. Pomaly opečieme.

    Hovädzie na burgundský spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej do hrnca pridáme mäsko so slaninou, ktoré sme mali bokom. Osolíme, okoreníme, posypeme múkou a poriadne premiešame.

    Hovädzie na burgundský spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme vínom a miešame. Pridáme hovädzí vývar, šalotku, bobkový list a pretlak. Hrniec prikryjeme a vložíme do rúry. Dusíme v rúre na 170 °C približne 3-4 hodiny, pokiaľ nemáme mäso mäkké.

    Hovädzie na burgundský spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver v panvici na masle opečieme šampiňóny, ktoré sme nakrájali nadrobno. Pridáme k hotovému jedlu.

  8. 8

    Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

janger
Aj ja blahozelam k vyrociu. Tiez aj k tvojej premiere na Vareche :-).
Pekny recept si pridala.
Ono to vyzaduje cas, ano....Ja ked robim dusene hovadzie, tak z toho dovodu vzdy spravim toho viac a vzdy idu aspon dve krabicky aj do mraznicky.
mirop
to je hovadzie po burgunsky po slovensky, original ma krasnu silnu stavu nadhernej farby, salotka sa pred pridani opeka...
olinecka
Blahoželám k výročiu, recept parádny,výsledok fantastický, chválim.... Dobré si navarila.
lubickaaa
@mirop (30.9.2024 06:24)

Ďakujem za reakciu :-) nabudúce vyskúšam šalotku predom opiecť.
A k tej farbe- určite sa dá dosiahnúť aj lepšia farba omáčky, no aj fotka dosť skreslila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia