Hovädzie na burgundský spôsob fotorecept
Foto: lubickaaa
Každé výročie svadby pre nás znamená, že je čas na naše najobľúbenejšie jedlo - hovädzie burgundské. Teraz bez prikrášlenia - pre mňa to Zobraziť celý popisKaždé výročie svadby pre nás znamená, že je čas na naše najobľúbenejšie jedlo - hovädzie burgundské. Teraz bez prikrášlenia - pre mňa to znamená byť minimálne 4 hodiny v kuchyni, ale manželova radosť nakoniec stojí za ten čas.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
600 g |
|
200 g |
|
1 ks väčšia |
|
5-6 strúčikov |
|
200 g |
|
2 PL |
|
štipka |
|
štipka |
|
3 ks |
|
400 mL |
|
400 mL |
|
2 PL |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Zásadný bod na zvýraznenie ešte lepšej chuti je to, že celé jedlo varíme v hrnci, ktorý je vhodný aj do rúry.
- 2
Slaninku nakrájame na menšie kúsky. Hovädzie mäso na kocky, ktoré poutierame utierkami, aby sme z neho dostali nadbytočnú vodu. Cibuľu nakrájame nadrobno a šalotky na štvrtinky. Taktiež mrkvu nakrájame na kolieska/menšie kúsky.
- 3
V rozohriatom hrnci opečieme anglickú slaninku do chrumkava a odložíme ju nabok. Vo výpeku potom zatiahneme nakrájané mäso zo všetkých strán a taktiež ho vyberieme nabok k slaninke.
- 4
Do výpeku (keď nám nejaký zostal) pridáme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak a mrkvu. Pomaly opečieme.
- 5
Ďalej do hrnca pridáme mäsko so slaninou, ktoré sme mali bokom. Osolíme, okoreníme, posypeme múkou a poriadne premiešame.
- 6
Zalejeme vínom a miešame. Pridáme hovädzí vývar, šalotku, bobkový list a pretlak. Hrniec prikryjeme a vložíme do rúry. Dusíme v rúre na 170 °C približne 3-4 hodiny, pokiaľ nemáme mäso mäkké.
- 7
Na záver v panvici na masle opečieme šampiňóny, ktoré sme nakrájali nadrobno. Pridáme k hotovému jedlu.
- 8
Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť :-)
Tiež hovädzie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pridávam sa. :)
Ďakujem za pochvalu 😊 je to moja premiera na vareche
Pekny recept si pridala.
Ono to vyzaduje cas, ano....Ja ked robim dusene hovadzie, tak z toho dovodu vzdy spravim toho viac a vzdy idu aspon dve krabicky aj do mraznicky.
Nahodou rcp. je celkom v pohode, su tu ooovela horsie, akurat mne sa tie zampiony nezdaju opecene.
Ďakujem za reakciu :-) nabudúce vyskúšam šalotku predom opiecť.
A k tej farbe- určite sa dá dosiahnúť aj lepšia farba omáčky, no aj fotka dosť skreslila.