Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto

Krémové tekvicové rizoto

ryzasos - fotkaRyža SOS, 13. októbra 2023. Komerčný recept.
Krémové tekvicové rizoto
Foto: ryzasos

Lepšie krémové tekvicové rizoto som snáď ešte nemala! Ak aj vy zbožňujete tekvicové recepty, určite si recept uložte a vyskúšajte počas tekvicovej sezóny. Zobraziť celý popisLepšie krémové tekvicové rizoto som snáď ešte nemala! Ak aj vy zbožňujete tekvicové recepty, určite si recept uložte a vyskúšajte počas tekvicovej sezóny. Toto tekvicové hokkaido rizoto je tak jednoduché na prípravu, hotové do pol hodiny a to spojenie chutí je priam božské. Navyše je to jedlo, ktoré príjemne zahreje najmä v sychravom a chladnejšom počasí.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (po očistení)
600 ml (alebo hovädzí)
200 g
1 ks
1-2 PL
100 g strúhaný
50 g
4 strúčiky
1/2 ČL
 (alebo koriandrová vňať)

Online leták

Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme a nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Kúsky tekvice dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola hladina tesne nad kúskami tekvice.

  3. 3

    Tekvicu uvaríme vo vode do mäkka (približne 10 minút, v závislosti od veľkosti kúskov).

  4. 4

    V druhom, väčšom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku.

  5. 5

    Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, ryžu (nepremytú) a restujeme ich na silnejšom plameni približne 2 minúty.

  6. 6

    Potom ryžu zalejeme vývarom, pridáme korenie, soľ a rizoto varíme odokryté približne 15 minút na slabšom plameni.

  7. 7

    Uvarenú tekvicu rozmixujeme tyčovým mixérom aj s vodou, v ktorej sa varila.

  8. 8

    Hotové tekvicové pyré vmiešame do takmer uvarenej ryže a spolu ich varíme ešte 5 minút. Ak nie je rizoto dostatočne krémové, môžeme pridať aj vodu podľa potreby.

  9. 9

    Na záver do rizota vmiešame aj parmezán, brusnice a pri servírovaní rizoto posypeme nasekanými bylinkami.

Diskusia k receptu

barborajarosiova
Vyborny recept, ale 4 cesnaky su prilis vela. Ja som dala 2 a mala som pocit ze jem cesnakove rizoto, chut tekvice sa stratila. 1 strucik cesnaku staci. Ja som pouzila ryzu Arborio a pri dodrzani postupu sa mi zdala trochu rozvarena. Radsej zaliat len po povrch ryze a zalievat vyvarom ako pri klasickom talianskom rizote. Po dovareni tekvice som vodu zliala a tekvicu romixovala bez vody. Vodu som nechala, ak be bolo rizoto prilis suche alebo nebolo treba.