Krémové tekvicové rizoto
Foto: ryzasos
Lepšie krémové tekvicové rizoto som snáď ešte nemala! Ak aj vy zbožňujete tekvicové recepty, určite si recept uložte a
vyskúšajte počas tekvicovej sezóny. Zobraziť celý popisLepšie krémové tekvicové rizoto som snáď ešte nemala! Ak aj vy zbožňujete tekvicové recepty, určite si recept uložte a
vyskúšajte počas tekvicovej sezóny. Toto tekvicové hokkaido rizoto je tak jednoduché na prípravu, hotové do pol hodiny a to
spojenie chutí je priam božské. Navyše je to jedlo, ktoré príjemne zahreje najmä v sychravom a chladnejšom počasí.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g (po očistení) |
|
600 ml (alebo hovädzí) |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
100 g strúhaný |
|
50 g |
|
4 strúčiky |
|
1/2 ČL |
|
|
|
(alebo koriandrová vňať) |
|
Postup
-
1
Tekvicu očistíme a nakrájame nadrobno.
- 2
Kúsky tekvice dáme do hrnca a zalejeme vodou tak, aby bola hladina tesne nad kúskami tekvice.
- 3
Tekvicu uvaríme vo vode do mäkka (približne 10 minút, v závislosti od veľkosti kúskov).
- 4
V druhom, väčšom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku.
- 5
Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, ryžu (nepremytú) a restujeme ich na silnejšom plameni približne 2 minúty.
- 6
Potom ryžu zalejeme vývarom, pridáme korenie, soľ a rizoto varíme odokryté približne 15 minút na slabšom plameni.
- 7
Uvarenú tekvicu rozmixujeme tyčovým mixérom aj s vodou, v ktorej sa varila.
- 8
Hotové tekvicové pyré vmiešame do takmer uvarenej ryže a spolu ich varíme ešte 5 minút. Ak nie je rizoto dostatočne krémové, môžeme pridať aj vodu podľa potreby.
- 9
Na záver do rizota vmiešame aj parmezán, brusnice a pri servírovaní rizoto posypeme nasekanými bylinkami.
Tiež tekvicové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujeme za Vašu spätnú väzbu a prajeme dobrú chuť :)