Bravčová panenka
Bravčová panenka

Bravčová panenka s bryndzovou omáčkou

Peter Ďurčo
šéfkuchár, 8. novembra 2024
Bravčová panenka s bryndzovou omáčkou
Foto: Shutterstock
2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

250-300 g
2 ks
1 ks (veľká)




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku dôkladne očistíme, osolíme, okoreníme a pripravíme buď metódou sous–vide, alebo ju krátko opečieme na panvici zo všetkých strán a potom ju v uzavretej nádobe vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Rúru vypneme a panenku v nej necháme 10 minút „dôjsť“.

  2. 2

    Na omáčku nakrájame šalotku a mrkvu nadrobno. Na oleji restujeme najprv mrkvu a potom k nej pridáme šalotku, pridáme bryndzu podľa chuti, ochutíme, prehrejeme a rozmixujeme.

  3. 3

    Panenku nakrájame na „pníky“, ktoré môžeme ešte dozlatista upiecť na panvici. Panenku podávame s omáčkou, môžeme posypať bylinkami. Ako prílohu môžeme podávať gratinované zemiaky, zeleninové ragú, dusené huby alebo špecle.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia