Bravčová panenka s bryndzovou omáčkou
Peter Ďurčo
šéfkuchár, 8. novembra 2024
šéfkuchár, 8. novembra 2024
Foto: Shutterstock
2
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku dôkladne očistíme, osolíme, okoreníme a pripravíme buď metódou sous–vide, alebo ju krátko opečieme na panvici zo všetkých strán a potom ju v uzavretej nádobe vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C. Rúru vypneme a panenku v nej necháme 10 minút „dôjsť“.
- 2
Na omáčku nakrájame šalotku a mrkvu nadrobno. Na oleji restujeme najprv mrkvu a potom k nej pridáme šalotku, pridáme bryndzu podľa chuti, ochutíme, prehrejeme a rozmixujeme.
- 3
Panenku nakrájame na „pníky“, ktoré môžeme ešte dozlatista upiecť na panvici. Panenku podávame s omáčkou, môžeme posypať bylinkami. Ako prílohu môžeme podávať gratinované zemiaky, zeleninové ragú, dusené huby alebo špecle.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu