Rasca rímska celá

Rasca rímska celá ako ingrediencia v receptoch:

  • Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu

    Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu

    Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú. Zbavíme ich šupiek a dužinu dáme do mixéra. Pridáme čerstvé nakrájané chilli papričky, cesnak, celé čierne korenie, ...

  • Cesnakovo-bylinkové kura (fotorecept)

    Cesnakovo-bylinkové kura (fotorecept)

    Včera som k narodeninám dostala od detí mažiar, ktorý som už dlho chcela :) Ako inak, musela som ho dnes vyskúšať, a môžem Vám ho iba odporučiť ! Je to skvelá vec, už sa...

  • Prekladaný kel (fotorecept)

    Prekladaný kel (fotorecept)

    Na obed som pripravila prekladaný kel podľa výborného a veľmi chutného receptu zo zahraničného blogu, autor receptu sa inšpiroval pri príprave koreneného masla vynikajúcim anglickým šéfkuchárom, židovského pôvodu, Hestonom Blumenthalom, považovaného za jedného z najlepších...

  • Šalát ako ľahká večera

    Šalát ako ľahká večera

    Koreniny som dal do flasticky a dobre pomixoval. Vo vacsej mise som skombinoval salatovu zelen nakrajanu, resp. kelove listy natrhane na kusky, uhorku nakrajanu na mensie kusky, paradajky nakrajane na polovicky, mladu cibulku...

  • Králičie stehná v medovo-horčicovej marináde

    Králičie stehná v medovo-horčicovej marináde

    Keďže žijem v Čechách, kde má králik silné postavenie v gastronómii, nedalo mi, aby som neodskúšala. Králika som doteraz nikdy nejedla, ani nepripravovala. Sympatický recept mi poskytli dievčatá z relácie Českej televize Herbář....

  • Tabouleh z Maroka s couscous (fotorecept)

    Tabouleh z Maroka s couscous (fotorecept)

    Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, Palestíne a iných krajinách, pripravuje sa z bulguru alebo couscous so zeleninou a množstvom zelených vňatí, ochucuje sa citrónovou šťavou...

  • Arabské mäsové guľôčky z jahňacieho mäsa s mätou a jogurtom (fotorecept)

    Arabské mäsové guľôčky z jahňacieho mäsa s mätou a jogurtom (fotorecept)

    Tento recept patrí Judith Stahl, ktorá ho pripravila v TV relácii o varení, zaujal ma, vyskúšala som ho, je výborný a preto sa o tento recept podelím. Ide o pikantné voňavé korenené mäsové guľôčky...

  • Taštičky z chlebového cesta so smotanou plnené mangoldom a fetou (fotorecept)

    Taštičky z chlebového cesta so smotanou plnené mangoldom a fetou (fotorecept)

    Spravila som chlebové cesto so smotanou a naplnila som ho mangoldom a fetou, výborné za tepla i za studena.

  • Harissa

    Harissa

    Harissa je papriková pasta, ktorá údajne pochádza z Tunízie, je populárna takmer vo všetkých severo-afrických krajinách a tiež na strednom východe. Môže sa použiť na dochucovanie, polievok, gulášov, perkeltov, pečeného mäsa...

  • Jarná zeleninová polievka s knedličkami z jahňacieho mäsa so syrom (fotorecept)

    Jarná zeleninová polievka s knedličkami z jahňacieho mäsa so syrom (fotorecept)

    Vybrala som zo svojej zbierky vynikajúcu jarnú polievku zo zeleniny a knedličiek z jahňacieho mäsa so syrom, je nádherne voňavá, obsahuje z korenia len rímsku rascu, polievka je charakteristická práve tým, že dáva vyniknúť prirodzenej...

  • Dal Palak

    Dal Palak

    Nedávno som bola s priateľmi na prezentácii - kurze Indickej Ajurvédskej kuchyne v BA v Ganesh Utsav a bolo skvele. Občas tam zájdem na menu, priatelia tam boli prvýkrát a ja som bola rada, že sa...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist