Grilované marinované hovädzie steaky
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 4. júna 2023
mesačník Varecha, 4. júna 2023
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
15 (+ marinovanie) minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Rímsku rascu nasucho opražíme na rozpálenej panvici, roztlačíme v mažiari a presypeme do misky. Pridáme čili, sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame.
- 2
Do steakov votrieme olej a rovnomerne ich posypeme z oboch strán zmesou korenia, ktorú sme si pripravili. Prikryjeme ich potravinárskou fóliou a necháme 20–30 minút odpočívať pri izbovej teplote.
- 3
Na rozpálený gril alebo do grilovacej panvice preložíme steaky a grilujeme ich prikryté 4 minúty z každej strany, aby boli medium–rare, teda stredne prepečené. Preložíme ich na podnos, prikryjeme alobalom a necháme asi 4 minúty odpočívať. Podávame napríklad s cesnakovými bagetami.
Tiež hovädzí steak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu