Hovädzí steak
Hovädzí steak

Grilované marinované hovädzie steaky

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 4. júna 2023
Grilované marinované hovädzie steaky
Foto: Shutterstock
4
porcie
15 (+ marinovanie) minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (4 x 250 g)
1 PL
Zmes korenia:
1 ČL
1/2 ČL
1 ČL
1/4 ČL
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Rímsku rascu nasucho opražíme na rozpálenej panvici, roztlačíme v mažiari a presypeme do misky. Pridáme čili, sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame.

  2. 2

    Do steakov votrieme olej a rovnomerne ich posypeme z oboch strán zmesou korenia, ktorú sme si pripravili. Prikryjeme ich potravinárskou fóliou a necháme 20–30 minút odpočívať pri izbovej teplote.

  3. 3

    Na rozpálený gril alebo do grilovacej panvice preložíme steaky a grilujeme ich prikryté 4 minúty z každej strany, aby boli medium–rare, teda stredne prepečené. Preložíme ich na podnos, prikryjeme alobalom a necháme asi 4 minúty odpočívať. Podávame napríklad s cesnakovými bagetami.

Diskusia k receptu