Salsa mexicana

doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 9. novembra 2021
Salsa mexicana
Foto: Miloš Mikuš
120 minút
príprava

Suroviny

3 kg
3 kg
1 kg
1 kg
150 g
600 ml (bez modifikovaného škrobu)
2 šálky
1 šálka
2 PL
2 PL
200 ml
1 PL
2 PL
110 g
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapiu upečieme pri 200 °C 30 minút, prikryjeme, a keď vychladne, ošúpeme.

  2. 2

    Paradajky olúpeme, prekrojíme a dužinu vydlabeme. Polovicu olúpaných paradajok, ošúpanej kapie a zelenej papriky pokrájame nadrobno, druhú polovicu pomelieme.

  3. 3

    Cibuľu pokrájame nadrobno a spolu s popučeným cesnakom podusíme na oleji dosklovita. Pridáme paradajky, kapiu a papriky a všetko spolu 15 minút podusíme.

  4. 4

    Na záver pridáme pretlak, koreniny, posekané vňate, dochutíme octom a soľou a ešte 10 minút povaríme. Zmes dáme do pohárikov, uzavrieme a sterilizujeme 30 minút.

Diskusia k receptu

anad
len tej soli, 110 g, nie je veľa na to množstvo?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha