Salsa mexicana
doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 9. novembra 2021
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 9. novembra 2021
Foto: Miloš Mikuš
120 minút
príprava
príprava
Suroviny
3 kg |
|
3 kg |
|
1 kg |
|
1 kg |
|
150 g |
|
600 ml (bez modifikovaného škrobu) |
|
2 šálky |
|
1 šálka |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
110 g |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Kapiu upečieme pri 200 °C 30 minút, prikryjeme, a keď vychladne, ošúpeme.
- 2
Paradajky olúpeme, prekrojíme a dužinu vydlabeme. Polovicu olúpaných paradajok, ošúpanej kapie a zelenej papriky pokrájame nadrobno, druhú polovicu pomelieme.
- 3
Cibuľu pokrájame nadrobno a spolu s popučeným cesnakom podusíme na oleji dosklovita. Pridáme paradajky, kapiu a papriky a všetko spolu 15 minút podusíme.
- 4
Na záver pridáme pretlak, koreniny, posekané vňate, dochutíme octom a soľou a ešte 10 minút povaríme. Zmes dáme do pohárikov, uzavrieme a sterilizujeme 30 minút.
Tiež salsa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu