Burger s trhaným mäsom

František Sedlák, Janík Lenhardt, Martin Pastula
Šuhajíci pri panvici, 8. augusta 2021
Burger s trhaným mäsom
Foto: Šuhajíci pri panvici
4
porcie

Suroviny

1 kg
4 ks
500 g
2 strúčiky
4 plátky
100 g
100 ml
Zmes korenia na mäso:
50 g
20 g
10 g
10 g
10 g
2 g
25 g
5 g
Coleslaw z červenej kapusty:
300 g
50 g
100 g
100 g
1 PL
z 1 citróna




Postup

  1. 1

    Najprv premiešame všetky suroviny na koreniacu zmes. Hovädzí krk v celku nasucho obalíme v korení, ideálne deň vopred. Pred pečením ho zabalíme do papiera na pečenie. Pečieme pri 92 °C 16 hodín. Je to dlho, ale pri tomto postupe bude mäso šťavnaté a bude sa rozpadať.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na plátky a spolu s cesnakom ju na oleji orestujeme dozlatista. Jemne osolíme a okoreníme. Mäso po upečení natrháme a premiešame s cibuľou. Pre lepšiu chuť môžeme pridať demi glace alebo BBQ omáčku.

  3. 3

    Urobíme šalát coleslaw z červenej kapusty. Kapustu a cibuľu nakrájame na tenké prúžky. Nasolíme a po 20 minútach vyžmýkame. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a dochutíme podľa chuti.

  4. 4

    Burger žemľu rozrežeme a opečieme. Na spodnú časť dáme kapustový šalát, trhané hovädzie mäso, plátok čedaru a BBQ omáčku.

  5. 5

    TIP: Keďže príprava mäsa trvá dlho, môžete ho urobiť viac, zavákuovať a dať do chladničky. V nej vydrží asi týždeň.

Diskusia k receptu

kuko95
No vyzerá to fajnovo.bohvie koľko za takú srandičku pýtajú
1x haji