Burger s trhaným mäsom
Šuhajíci pri panvici, 8. augusta 2021
Foto: Šuhajíci pri panvici
porcie
Suroviny
1 kg |
|
4 ks |
|
500 g |
|
2 strúčiky |
|
4 plátky |
|
100 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Zmes korenia na mäso: | |
50 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
10 g |
|
2 g |
|
25 g |
|
5 g |
|
Coleslaw z červenej kapusty: | |
300 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
z 1 citróna |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv premiešame všetky suroviny na koreniacu zmes. Hovädzí krk v celku nasucho obalíme v korení, ideálne deň vopred. Pred pečením ho zabalíme do papiera na pečenie. Pečieme pri 92 °C 16 hodín. Je to dlho, ale pri tomto postupe bude mäso šťavnaté a bude sa rozpadať.
- 2
Cibuľu nakrájame na plátky a spolu s cesnakom ju na oleji orestujeme dozlatista. Jemne osolíme a okoreníme. Mäso po upečení natrháme a premiešame s cibuľou. Pre lepšiu chuť môžeme pridať demi glace alebo BBQ omáčku.
- 3
Urobíme šalát coleslaw z červenej kapusty. Kapustu a cibuľu nakrájame na tenké prúžky. Nasolíme a po 20 minútach vyžmýkame. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a dochutíme podľa chuti.
- 4
Burger žemľu rozrežeme a opečieme. Na spodnú časť dáme kapustový šalát, trhané hovädzie mäso, plátok čedaru a BBQ omáčku.
- 5
TIP: Keďže príprava mäsa trvá dlho, môžete ho urobiť viac, zavákuovať a dať do chladničky. V nej vydrží asi týždeň.
Tiež burger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu