Burger s trhaným mäsom
Šuhajíci pri panvici, 8. augusta 2021

Foto: Šuhajíci pri panvici
porcie
Suroviny
| 1 kg |
|
| 4 ks |
|
| 500 g |
|
| 2 strúčiky |
|
| 4 plátky |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
| Zmes korenia na mäso: | |
| 50 g |
|
| 20 g |
|
| 10 g |
|
| 10 g |
|
| 10 g |
|
| 2 g |
|
| 25 g |
|
| 5 g |
|
| Coleslaw z červenej kapusty: | |
| 300 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1 PL |
|
| z 1 citróna |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv premiešame všetky suroviny na koreniacu zmes. Hovädzí krk v celku nasucho obalíme v korení, ideálne deň vopred. Pred pečením ho zabalíme do papiera na pečenie. Pečieme pri 92 °C 16 hodín. Je to dlho, ale pri tomto postupe bude mäso šťavnaté a bude sa rozpadať.
- 2
Cibuľu nakrájame na plátky a spolu s cesnakom ju na oleji orestujeme dozlatista. Jemne osolíme a okoreníme. Mäso po upečení natrháme a premiešame s cibuľou. Pre lepšiu chuť môžeme pridať demi glace alebo BBQ omáčku.
- 3
Urobíme šalát coleslaw z červenej kapusty. Kapustu a cibuľu nakrájame na tenké prúžky. Nasolíme a po 20 minútach vyžmýkame. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a dochutíme podľa chuti.
- 4
Burger žemľu rozrežeme a opečieme. Na spodnú časť dáme kapustový šalát, trhané hovädzie mäso, plátok čedaru a BBQ omáčku.
- 5
TIP: Keďže príprava mäsa trvá dlho, môžete ho urobiť viac, zavákuovať a dať do chladničky. V nej vydrží asi týždeň.
Tiež burger:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu