Tradičný hummus
Jana Štrbková
mesačník Varecha, 25. augusta 2022
mesačník Varecha, 25. augusta 2022
Foto: Shutterstock
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušený cícer namočíme na 12 hodín do studenej vody. Potom scedíme, zalejeme čistou vodou a varíme spolu s bobkovým listom domäkka, trvá to zvyčajne trištvrte hodiny. Uvarený cícer scedíme, no trochu vody si odložíme na zriedenie. Prípravu jedla urýchli, ak použijeme cícer v konzerve.
- 2
Uvarený cícer, pretlačený cesnak, pastu tahini, soľ, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL olivového oleja a 1 PL vody, v ktorej sa varil cícer, rozmixujeme na jemnú kašu. Dochutíme podľa potreby ešte soľou a citrónovou šťavou.
- 3
Naservírujeme do misiek, do každej pridáme 1 PL olivového oleja, dochutíme nasucho opraženou rímskou rascou a štipkou mletej štipľavej papriky.
Tiež cícerová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dosť dobrá rada. Určite vyskúšam.