Foto: ryzasos
Toto jednoduché jedlo z blízkovýchodnej kuchyne má náročný iba
názov. Hovorí sa mu mujadara, mejadra alebo aj mžaddra. Výsledkom je bezmäsité jedlo, ktoré Zobraziť celý popisToto jednoduché jedlo z blízkovýchodnej kuchyne má náročný iba
názov. Hovorí sa mu mujadara, mejadra alebo aj mžaddra. Výsledkom je bezmäsité jedlo, ktoré je plné výrazných chutí a vôní.
Ideálny recept s ryžou SOS Jasmine. Tento recept pre vás pripravila Klára, s Klárou v kuchyni.
Zdroj: S Klárou v kuchyni
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv ošúpte 4 cibule a nakrájajte ich na tenké prúžky. Na panvici rozohrejte 3 lyžice oleja, pridajte cibuľu, soľ a korenie, pridajte lyžičku cukru a 20 minút restujte na miernom ohni do zlatista.
- 2
Potom pridajte 2 lyžice hladkej múky, premiešajte a zvýšte teplotu. Pridajte ďalšie 2 polievkové lyžice oleja a smažte, kým cibuľa nezhnedne a nie je chrumkavá. Potom cibuľu vložte do misy s papierovou utierkou.
- 3
Medzitým prepláchnite 250 g drobnozrnnej hnedej alebo zelenej šošovice, zalejte vodou, priveďte do varu a varte 15 minút, potom sceďte.
- 4
Vo veľkom hrnci nasucho opražte 2 lyžičky celých semien rímskej rasce, potom pridajte olej, 200 g jazmínovej ryže SOS, po 1,5 lyžičke mletého koriandra, mletej škorice a mletého čierneho korenia.
- 5
Pridajte lyžičku kurkumy a lyžičku cukru, všetko premiešajte, aby sa ryža obalila olejom a korením. Zalejte 360 ml vody a pridajte šošovicu. Osoľte, premiešajte a priveďte do varu.
- 6
Prikryte pokrievkou, znížte teplotu na minimum a varte 15 minút. Potom vypnite oheň a nechajte 10 minút stáť zakryté.
- 7
Potom jemne vmiešajte polovicu opečenej cibule, hrsť nasekanej petržlenovej vňate a 50 g nahrubo nasekaných pistácií. Na tanieri ozdobte zvyšnou osmaženou cibuľou.
Tiež ryža:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu