Mujadara

ryzasos - fotkaRyža SOS, včera 15:30. Komerčný recept.
Mujadara
Foto: ryzasos

Toto jednoduché jedlo z blízkovýchodnej kuchyne má náročný iba názov. Hovorí sa mu mujadara, mejadra alebo aj mžaddra. Výsledkom je bezmäsité jedlo, ktoré Zobraziť celý popisToto jednoduché jedlo z blízkovýchodnej kuchyne má náročný iba názov. Hovorí sa mu mujadara, mejadra alebo aj mžaddra. Výsledkom je bezmäsité jedlo, ktoré je plné výrazných chutí a vôní. Ideálny recept s ryžou SOS Jasmine. Tento recept pre vás pripravila Klára, s Klárou v kuchyni.
Zdroj: S Klárou v kuchyni

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
5 PL
2 PL
2 PL
250 g drobnozrnná
2 PL
200 g
1,5 ČL
1 ČL
1 čl
50 g




Postup

  1. 1

    Najprv ošúpte 4 cibule a nakrájajte ich na tenké prúžky. Na panvici rozohrejte 3 lyžice oleja, pridajte cibuľu, soľ a korenie, pridajte lyžičku cukru a 20 minút restujte na miernom ohni do zlatista.

  2. 2

    Potom pridajte 2 lyžice hladkej múky, premiešajte a zvýšte teplotu. Pridajte ďalšie 2 polievkové lyžice oleja a smažte, kým cibuľa nezhnedne a nie je chrumkavá. Potom cibuľu vložte do misy s papierovou utierkou.

  3. 3

    Medzitým prepláchnite 250 g drobnozrnnej hnedej alebo zelenej šošovice, zalejte vodou, priveďte do varu a varte 15 minút, potom sceďte.

  4. 4

    Vo veľkom hrnci nasucho opražte 2 lyžičky celých semien rímskej rasce, potom pridajte olej, 200 g jazmínovej ryže SOS, po 1,5 lyžičke mletého koriandra, mletej škorice a mletého čierneho korenia.

  5. 5

    Pridajte lyžičku kurkumy a lyžičku cukru, všetko premiešajte, aby sa ryža obalila olejom a korením. Zalejte 360 ml vody a pridajte šošovicu. Osoľte, premiešajte a priveďte do varu.

  6. 6

    Prikryte pokrievkou, znížte teplotu na minimum a varte 15 minút. Potom vypnite oheň a nechajte 10 minút stáť zakryté.

  7. 7

    Potom jemne vmiešajte polovicu opečenej cibule, hrsť nasekanej petržlenovej vňate a 50 g nahrubo nasekaných pistácií. Na tanieri ozdobte zvyšnou osmaženou cibuľou.

Diskusia k receptu

chemik
Toto pro mne naprosto nezvyklé jídlo a zcela přesný recept mi přijdou tak úžasné, že se o ně musím pokusit.