Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom fotorecept
Foto: vianni
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme bataty a mrkvu, povaríme v slanej vode s rímskou rascou, bobkovým listom a novým korením domäkka. Potom scedíme.
-
2
Uvarené bataty s mrkvou popučíme, ja som korenie vybral, pridáme maslo, mlieko a vymiešame na kašu.
-
3
Pokrájame umytý medvedí cesnak. Osmahneme nakrájanú cibuľu a zamiešame k batatom. Pridávame smotanu a medvedí cesnak a chvíľu necháme prebublať. Podľa chuti ešte osolíme.
-
4
Hodí sa to k mäsu aj k rybe. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu