Polievka zo zelenej zeleniny
Nevedela som ako nazvať túto polievku. Použila som zeleninu hlavne zelenej farby, ale názov zelená polievka mi príde trochu divný... Chuť je ale podstatnejšia ako názov, tak keď máte doma zelenú zeleninu, šup do toho.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 PL |
|
1 ks menší |
|
2 strúčiky |
|
1 ks (nakrájaná na malé kúsky) |
|
1/2 ks |
|
1 stonka (nakrájaná nadrobno) |
|
50 g (mrazený alebo čerstvý) |
|
1 ks (ošúpaný a nakrájaný na kocky) |
|
1 l |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
100 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V hrnci si zohrejeme 1 PL oleja (druhú necháme ak sa rozhodneme aj pre opraženie šampiňónov). Pridáme na kolieska nakrájaný pór a restujeme niekoľko minút.
- 2
Potom pridáme všetky ostatné ingrediencie (okrem šampiňónov), zalejeme vodou a povaríme zhruba 20 minút alebo kým je zelenina takmer mäkká.
- 3
Polievku necháme trošku vychladnúť predtým ako ju rozmixujeme v mixéri do požadovanej konzistencie.
- 4
Polievka výborne chutí s opraženými šampiňónmi, ktoré nakrájané opražíme na oleji na panvici do zlatista. Ochutíme.
Tiež zeleninová polievka:
Ďalšie recepty:
- 2
Ďakujem!! 💚