Syrové placky
Syrové placky

Pivné placky so slaninou a plesňovým syrom

George Kostka
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 10. júla 2020
Pivné placky so slaninou a plesňovým syrom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
80 minút
príprava

Suroviny

8 ks (alebo žemle)
2 ks
100 ml
1 ks
3 strúčiky
1 ks
100 ml
100 g
1 ks
Cesnakový dip:
100 ml
100 ml
1 strúčik pretlačený

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájaný syr zalejeme pivom a necháme hodinu postáť. Biele pečivo nakrájame na kocky.

  2. 2

    Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, cesnak, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a všetko zmiešame s nakrájaným pečivom. Zmes necháme trochu vychladnúť a pridáme vajcia, syr naložený v pive, nakrájanú vňať, jarnú cibuľku a dochutíme soľou a korením. Konzistenciu ešte upravíme pridaním smotany tak, aby zmes bola polotuhá a dobre sa tvarovala.

  3. 3

    Zo zmesi tvarujeme placky, ktoré opečieme na panvici s olejom z oboch strán do zlatista.

  4. 4

    Cesnakový dip pripravíme zmiešaním všetkých surovín.

Recept je zaradený do kategórií:
Syry, Hlavné jedlá, Obed, Slané chuťovky, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu


Jeden komentár