Pivné placky so slaninou a plesňovým syrom
George Kostka
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 10. júla 2020
šéfkuchár z Pension & Restaurant Meridiana Bojnice, 10. júla 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
80 minút
príprava
príprava
Suroviny
| 8 ks (alebo žemle) |
|
| 2 ks |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 ks |
|
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Cesnakový dip: | |
| 100 ml |
|
| 100 ml |
|
| 1 strúčik pretlačený |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nakrájaný syr zalejeme pivom a necháme hodinu postáť. Biele pečivo nakrájame na kocky.
- 2
Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, cesnak, pridáme na kocky nakrájanú slaninu a všetko zmiešame s nakrájaným pečivom. Zmes necháme trochu vychladnúť a pridáme vajcia, syr naložený v pive, nakrájanú vňať, jarnú cibuľku a dochutíme soľou a korením. Konzistenciu ešte upravíme pridaním smotany tak, aby zmes bola polotuhá a dobre sa tvarovala.
- 3
Zo zmesi tvarujeme placky, ktoré opečieme na panvici s olejom z oboch strán do zlatista.
- 4
Cesnakový dip pripravíme zmiešaním všetkých surovín.
Tiež syrové placky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu