Pizzový koláč a tyčinky fotorecept
Foto: Sonulienka
Vyskúšajte aj takýto pizzový koláč, nemusí to byť vždy len okrúhla pizza.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Suroviny.
-
2
Vypracovala som si cesto, toto cesto nemusí kysnúť môžete hneď pracovať. Cesto som rozdelila na päť častí. Jednu časť cesta som vyvaľkala do tvaru kruhu a začala plniť. Asi do jednej tretiny od vrchu som cesto potrela paradajkovou pastou, do ktorej som pretlačila cesnak a pridala oregano, na to som dala údený syr nastrúhaný na hrubých slzičkách, pór, šunku alebo krevety a mozzarellu.
-
3
Cesto som dookola potrela olivovým olejom, prehla a dobre pritlačila. Zvyšok cesta som nakrájala na pásiky (viď foto).
-
4
Po krajoch a v strede som uplietla akoby vrkoče a vyhla na cesto hore. Na ďalšie tri vyvaľkané kusy cesta som poukladala striedavo šunku a prosciutto, zatočila a tiež dala hore na cesto. Následne som ešte ozdobila - cherry paradajkový kvietok, kvietok z červenej cibule, paprikový kvietok, stonky som urobila z pažítky a prizdobila oreganom a ozdobnou petržlenovou vňatkou. Potrela olivovým.olejom.
-
5
Piekla som na 220 stupňov asi 10-15 minút.
-
6
Piekla som dva krevetové a dva šunkové koláče.
-
7
Z piateho cesta som upiekla tyčinky ktoré som naplnila plnkou: 2 PL kyslej smotany, syr niva (100 g), údený syr (100 g) postrúhaný na jemných slzičkách, trocha syra Bambino a trocha vegety. Cesto som si rozvaľkala a na polovicu som dala náplň, preložila a pokrájala na tyčinky. Ale na budúce pokrájam trochu širšie a zatočím, takto mi trochu plnka vytiekla. Ale nevadí. Po upečení som potrela olivovým olejom, do ktorého som dala roztlačený cesnak.
Diskusia k receptu