Grilovaná ryba
Grilovaná ryba

Ostriež s plnenou cuketou a paprikovým šalátom

Jakub Sobotka
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 25. augusta 2020
Ostriež s plnenou cuketou a paprikovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

600 g (4 väčšie filety)
4 ks menšia
300 g
500 ml
3 ks
podľa chuti
5 vetvičiek
100 g




Postup

  1. 1

    Z paprík si odkrojíme asi 100 g, ktoré pokrájame nadrobno spolu s hmotou vydlabanou z cukety. Kuskus zalejeme horúcim vývarom, zmiešame so zeleninou a parmezánom a naplníme ním vydlabané cukety. Zapekáme v rúre 20 minút pri 170 °C.

  2. 2

    Papriky spolu s cesnakom pečieme 10 až 15 minút pri 200 °C, potom zabalíme do alobalu a necháme vychladnúť. Ošúpeme, cesnak pokrájame nadrobno a papriku na rezance a zmiešame s citrónovou šťavou a olivovým olejom, nasekaným kôprom a soľou.

  3. 3

    Osolené filety ryby prudko ogrilujeme a podávame spolu s plnenou cuketou a paprikovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia