Ostriež s plnenou cuketou a paprikovým šalátom
Jakub Sobotka
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 25. augusta 2020
šéfkuchár športovo–rekreačného strediska Marina Liptov v Bobrovníku, 25. augusta 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
600 g (4 väčšie filety) |
|
4 ks menšia |
|
300 g |
|
500 ml |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
5 vetvičiek |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z paprík si odkrojíme asi 100 g, ktoré pokrájame nadrobno spolu s hmotou vydlabanou z cukety. Kuskus zalejeme horúcim vývarom, zmiešame so zeleninou a parmezánom a naplníme ním vydlabané cukety. Zapekáme v rúre 20 minút pri 170 °C.
- 2
Papriky spolu s cesnakom pečieme 10 až 15 minút pri 200 °C, potom zabalíme do alobalu a necháme vychladnúť. Ošúpeme, cesnak pokrájame nadrobno a papriku na rezance a zmiešame s citrónovou šťavou a olivovým olejom, nasekaným kôprom a soľou.
- 3
Osolené filety ryby prudko ogrilujeme a podávame spolu s plnenou cuketou a paprikovým šalátom.
Tiež grilovaná ryba:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu