Batatová polievka
Batatová polievka

Polievka zo sladkých zemiakov

blissofplants - fotkablissofplants, 2. septembra 2020
2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 PL
1 ks veľký (sladký zemiak)
1/2 ks
2 strúčiky
800-1000 ml
7-10 ks
 (tekvicové a slnečnicové)
za hrsť (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Pór nakrájame na krúžky a sladký zemiak (batat) na 2,5 cm kúsky.

  2. 2

    Na zohriatom oleji orestujeme pór, po niekoľkých minútach pridáme cesnak, sladký zemiak, vodu (množstvo podľa toho, či preferujete hustejšiu alebo riedkejšiu konzistenciu) a varíme domäkka (zhruba 20 minút).

  3. 3

    Polievku rozmixujeme mixérom do hladka. Ochutíme podľa preferencie.

  4. 4

    Podávame s restovanými šampiňónmi, semiačkami, listami bazalky a s čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerá to krásne a kombinácia ingrediencií zaručuje aj chutný výsledok. Použijem kurací vývar, aj keď potom to už nebude vegánske, ani vegetariánske. Vďaka za túto krásnu inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia