Polievka zo sladkých zemiakov
Foto: blissofplants
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1-2 PL |
|
1 ks veľký (sladký zemiak) |
|
1/2 ks |
|
2 strúčiky |
|
800-1000 ml |
|
7-10 ks |
|
(tekvicové a slnečnicové) |
|
za hrsť (čerstvá) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pór nakrájame na krúžky a sladký zemiak (batat) na 2,5 cm kúsky.
- 2
Na zohriatom oleji orestujeme pór, po niekoľkých minútach pridáme cesnak, sladký zemiak, vodu (množstvo podľa toho, či preferujete hustejšiu alebo riedkejšiu konzistenciu) a varíme domäkka (zhruba 20 minút).
- 3
Polievku rozmixujeme mixérom do hladka. Ochutíme podľa preferencie.
- 4
Podávame s restovanými šampiňónmi, semiačkami, listami bazalky a s čerstvým chlebom.
Tiež batatová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem
Dakujem