Recepty, kde je petrzlenova
Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou
Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú
na večerné...
Treska na čiernom šošovicovom šaláte
Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky –...
Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou
Vo vode s lyžicou medu rozmiešame droždie, pridáme múku, soľ, 100 ml oleja a...
Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke
V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom...
Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke
Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame...
Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou
Tento recept v trochu modifikovanej podobe mám z kuchárskej knihy o strukovinách.
Tam sa volal fazuľový...
Cesnačka ostrá ako nôž
Ahojte, toto je môj prvý recept tu na Vareche. Našiel som tu veľa cesnačiek, ...
Kapr po jihočesku
Tento recept na stránkách Varechy věnuji @Monty469. Milé kamarádce, přítelkyni, které manžel rybár chytí...
Srnčie na smotane so žemľovou knedľou
Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a
pripravolal ju...
Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín
Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba...
Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou
Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni....
Rukolový hummus s červenou paprikou
Slovo hummus je odvodené zo slova himmas, čo znamená cícer. Hummus je teda nátierka z...
Zemiakový krém s mäsovými knedličkami
Máme tu horúceho kandidáta na titul víťaza o najlepšiu jesennú polievku! Je výdatná,
chutná a rýchla....
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...
Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme,
okoreníme, opečieme na
olivovom oleji z každej strany
a dáme do rúry zohriatej...
Grilovaný zubáč so zeleninou
Zubáča umyjeme, osušíme, nakrájame na
3 časti a pražíme na olivovom oleji a masle
na koži asi...
Kurča na bielom víne
Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.
Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou
Tento recept je z kuchárskej knihy. Ktorú som zdedil po mame, je to kniha z...
Šošovicová polievka s vajcom
Pamätám sa, keď nám ešte varila naša mama, že cez týždeň boli väčšinou múčne jedlá...
Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami
Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme,
osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice.
Pripravíme plnku – hriankový...
Krevety v omáčke s nádychom stredomoria
Rýchle, chutné, nenáročné... malá spomienka na letné dni.
Tuniakový burger
V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.
Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami
Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej forme.
Zemiaky s opraženou cibuľou
Mám rád jednoduché jedlá. Asi preto, že som ich jedol od mala. Toto je...
Kuracie prsty s citrónovou šťavou k rezancom s tvarohom
Môj variant použitia jednoduchého rcp „Arugula salad with chicken and lemon
vinaigrette” z knihy Steven R....
Dobré fašírky bez vysmážania
Toto jedlo mi poslala známa na email. Verte nebanoval som, že som to skúsil, ...
Quiche s morskými plodmi
Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového
cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...
Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Mäsko z mora –
najmä pražmu,
morského čerta
a tuniaka – mám
naozaj rád. A to nielen
pre jeho chuť...
Ružičková polievka
Už od detstva sa učíte, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobte niečo pre...
Francúzska polievka s kelom
Veľmi nám chutí. Recept mám od známeho, on na takýchto polievkach pracoval. Táto je...
Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou
Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné...
Treska na čiernom šošovicovom šaláte
Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny – premenené na polievky či prívarky –...
Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou
Vo vode s lyžicou medu rozmiešame droždie, pridáme múku, soľ, 100 ml oleja a...
Medvedia paštéta v pistáciovej kôrke
V hrnci na miernom ohni rozpustíme masť, pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Pražíme dozlatista. Potom...
Hokkaido noky s hovädzími guličkami na tekvicovej omáčke
Hokkaido noky: Polovicu z jednej veľkej hokkaido tekvice (alebo jednu malú) zbavíme jadierok, ošúpeme, nakrájame...
Fazuľový šalát s tuniakom a kukuricou
Tento recept v trochu modifikovanej podobe mám z kuchárskej knihy o strukovinách. Tam sa volal fazuľový...
Cesnačka ostrá ako nôž
Ahojte, toto je môj prvý recept tu na Vareche. Našiel som tu veľa cesnačiek, ...
Kapr po jihočesku
Tento recept na stránkách Varechy věnuji @Monty469. Milé kamarádce, přítelkyni, které manžel rybár chytí...
Srnčie na smotane so žemľovou knedľou
Ďalší z mojich obľúbených jesenných receptov. Doma sme tomu hovorili aj Srnčia brblanina a pripravolal ju...
Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín
Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba...
Srnčie rezne s tekvicovými nočkami a hríbovou omáčkou
Pre mňa typické jedlo tohto ročného obdobia. Divina, tekvica a hríby patria odjakživa k jeseni....
Rukolový hummus s červenou paprikou
Slovo hummus je odvodené zo slova himmas, čo znamená cícer. Hummus je teda nátierka z...
Zemiakový krém s mäsovými knedličkami
Máme tu horúceho kandidáta na titul víťaza o najlepšiu jesennú polievku! Je výdatná, chutná a rýchla....
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...
Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...
Grilovaný zubáč so zeleninou
Zubáča umyjeme, osušíme, nakrájame na 3 časti a pražíme na olivovom oleji a masle na koži asi...
Kurča na bielom víne
Vyskúšajte flambované kuracie mäsko s francúzskym koňakom a smotanovou omáčkou a jeho dokonalé spojenie s hubami.
Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou
Tento recept je z kuchárskej knihy. Ktorú som zdedil po mame, je to kniha z...
Šošovicová polievka s vajcom
Pamätám sa, keď nám ešte varila naša mama, že cez týždeň boli väčšinou múčne jedlá...
Plnené kuriatko so slaninovými knedličkami
Najskôr pripravíme kurčatá, ktoré umyjeme, osolíme, okoreníme a rozkrojíme na polovice. Pripravíme plnku – hriankový...
Krevety v omáčke s nádychom stredomoria
Rýchle, chutné, nenáročné... malá spomienka na letné dni.
Tuniakový burger
V tuniakových hamburgeroch nájdete stredomorský pôžitok s príchuťou dovolenky.
Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami
Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej forme.
Zemiaky s opraženou cibuľou
Mám rád jednoduché jedlá. Asi preto, že som ich jedol od mala. Toto je...
Kuracie prsty s citrónovou šťavou k rezancom s tvarohom
Môj variant použitia jednoduchého rcp „Arugula salad with chicken and lemon vinaigrette” z knihy Steven R....
Dobré fašírky bez vysmážania
Toto jedlo mi poslala známa na email. Verte nebanoval som, že som to skúsil, ...
Quiche s morskými plodmi
Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...
Pošírovaný morský vlk s karfiolovou trilógiou
Mäsko z mora – najmä pražmu, morského čerta a tuniaka – mám naozaj rád. A to nielen pre jeho chuť...
Ružičková polievka
Už od detstva sa učíte, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobte niečo pre...
Francúzska polievka s kelom
Veľmi nám chutí. Recept mám od známeho, on na takýchto polievkach pracoval. Táto je...