Prsičká so zeleninou a s estragónovou omáčkou
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 3. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
S koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka. Veď aj pri bielej svalovine králika, rýb či hydiny si môže Zobraziť celý popisS koncom prázdnin sa leto nekončí. A tak ešte neodzvonilo ani letným jedlám z ľahkého mäsíčka. Veď aj pri bielej svalovine králika, rýb či hydiny si môže prísť mäsomilný slovenský národ na svoje. Dajú sa rýchlo upiecť, grilovať, dusiť, plniť či mlieť... Stačí len prizvať do kuchyne fantáziu a doplniť tanier ľahšími zdravšími prílohami.
porcie
príprava
Suroviny
4 ks supreme (prsia aj s prvou kosťou krídla) |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
Na zeleninu: | |
2 PL |
|
150 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
1 PL |
|
200 g |
|
200 ml |
|
hrsť hladkolistá |
|
štipka |
|
Na omáčku: | |
100 g |
|
2 PL |
|
4 vetvičky |
|
300 ml |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Kuracie prsia osolíme a okoreníme, opekáme dozlatista na rozpálenom oleji kožou dole – asi 3 minúty. Potom vložíme do pekáčika a pečieme 10–12 minút vo vyhriatej rúre.
- 2
V kastróliku rozpálime maslo, pridáme nakrájanú šalotku, opekáme, neskôr pridáme petržlen a mrkvu nakrájané na hranolčeky, stále miešame. Zasypeme cukrom, necháme skaramelizovať a prisypeme stonkový zeler. Osolíme a okoreníme a zalejeme ciderom. Podusíme do polomäkka. Dochutíme posekanou vňaťou a muškátovým orieškom.
- 3
Omáčka: V kastróliku rozpustíme maslo, pridáme šalotku a opekáme. Pridáme estragón a po minúte vlejeme cíder. Povaríme, pridáme smotanu a varíme do zhustnutia. Omáčku precedíme a dochutíme soľou a posypeme estragónovými lístkami.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu