Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 24. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias našich praprababičiek svietia na gastronomickom sladkom nebi. Ale suché plody si rozumejú aj Zobraziť celý popisGaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias našich praprababičiek svietia na gastronomickom sladkom nebi. Ale suché plody si rozumejú aj so slanou kuchyňou. Od predjedál až po dezerty sa s nimi dajú pripraviť nevšedné a pritom chuťovo veľmi ladiace kombinácie.
porcia
príprava
Postup
-
1
Vykostené stehno rovnomerne naklepeme, osolíme a naplníme plnkou z nasekaných sliviek, orechov a žemle, ktorú zvláčnime smotanou a ochutíme soľou a muškátovým orieškom.
- 2
Naplnené stehno zrolujeme, dobre stiahneme do potravinovej fólie a dáme piecť na 90 °C, približne 40 minút. Potom steheno rozbalíme a prudko ho zapečieme pri 200 °C 5 minút.
- 3
Krúpy uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Posekanú šalotku urestujeme s cesnakom a hríbmi, pridáme krúpy a podlejeme vínom. Chvíľu spolu dusíme, aby sa chute spojili, nakoniec zjemníme maslom a pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Tiež kuracie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu