Plnené kuracie stehno
Plnené kuracie stehno

Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou

Andrej Časnocha a Michal Lukačovič
z Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 24. septembra 2018
Kuracia galantína so slivkovo-orechovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Gaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias našich praprababičiek svietia na gastronomickom sladkom nebi. Ale suché plody si rozumejú aj Zobraziť celý popisGaštanové pyré, bratislavské orechové rožteky, trdelník a štrúdle... Máme niekoľko orechových stálic, ktoré od čias našich praprababičiek svietia na gastronomickom sladkom nebi. Ale suché plody si rozumejú aj so slanou kuchyňou. Od predjedál až po dezerty sa s nimi dajú pripraviť nevšedné a pritom chuťovo veľmi ladiace kombinácie.

1
porcia
90 minút
príprava

Suroviny

250 g vykostené
80 g
15 g
10 g
50 ml
120 g
100 g
15 g
90 g
50 ml
30 g
50 g




Postup

  1. 1

    Vykostené stehno rovnomerne naklepeme, osolíme a naplníme plnkou z nasekaných sliviek, orechov a žemle, ktorú zvláčnime smotanou a ochutíme soľou a muškátovým orieškom.

  2. 2

    Naplnené stehno zrolujeme, dobre stiahneme do potravinovej fólie a dáme piecť na 90 °C, približne 40 minút. Potom steheno rozbalíme a prudko ho zapečieme pri 200 °C 5 minút.

  3. 3

    Krúpy uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Posekanú šalotku urestujeme s cesnakom a hríbmi, pridáme krúpy a podlejeme vínom. Chvíľu spolu dusíme, aby sa chute spojili, nakoniec zjemníme maslom a pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia