Huby na kapuste a smotane fotorecept
Foto: sonulienka
Dnes pri týchto horúčavách som vyskúšala recept od Babicu a oplatilo sa.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tu sú suroviny.
-
2
Umyjeme si šampiňóny, očistíme cibuľu a cesnak - cesnaku som použila 5 strúčikov. Cibuľu si nakrájame, dáme na panvicu, na ktorú som dala trochu olivového oleja, nechala trocha orestovať. Pridala som na plátky nakrájaný cesnak, tiež som orestovala. Ďalej som dala šampiňóny nakrájané na plátky a nechala podusiť asi 20 minút. Pridala som sušené huby aj s vodou, v ktorej boli namočené - ktoré som si namočila večer. Pokračovala som v dusení ďalších 25 minút.
-
3
Zatiaľ som si nakrájala kapustu a pridala do udusených húb, nasolila, pridala som aj korenie a dusila ďalších 20 minút.
-
4
Nakoniec som pridala 33-percentnú smotanu, premiešala a asi 5 minút povarila. No a hotovo.
-
5
A ideme koštovať.
-
6
Bližší obrázok. Chutilo nám, dali sme si k tomu grahamové rožky. Ak skúsite, prajem dobrú chuť.
...a nie? Kukaj
:=DDDD