Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 11. septembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
4 ks |
|
200 ml |
|
30 g |
|
100 ml (silný) |
|
100 ml |
|
300 g |
|
5 g |
|
100 ml |
|
200 g |
|
20 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
5 g |
|
|
|
|
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Kačacie prsia očistíme od kože a varíme sous vide pri 56 °C 2 hodiny (Pozn. red.: sous vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote). Kožu naklepeme, osolíme, okoreníme a sprudka osmažíme na oleji. Použijeme ju ako oblohu.
- 2
Na omáčku zredukujeme červené víno na jednu tretinu objemu a pridáme hovädzí vyvar spolu s višňovým kompótom, krátko povaríme a po odšťavení jemne vmiešame studené maslo.
- 3
Bulgur varíme podobne ako ryžu. Osmažíme ho na olivovom oleji, pridáme kurkumu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Prikryjeme pokrievkou a varíme asi 10 minút, potom ohrev vypneme a bulgur necháme dôjsť pod pokrievkou asi 5 minút.
- 4
Na zelerový šalát ošúpeme zeler a polovicu najemno nastrúhame. Zmiešame ho s nasekanou petržlenovou vňaťou, horčicou, majonézou a šťavou z citróna. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pomocou vykrajovača vykrojíme z druhej polovice zeleru guľky, ktoré pokvapkáme olejom a budeme piecť v rúre zohriatej na 180 °C približne 15 minút.
Tiež kačacie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu