Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 11. septembra 2018
Kačacie prsia s kurkumovým bulgurom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

4 ks
200 ml
30 g
100 ml (silný)
100 ml
300 g
5 g
100 ml
200 g
20 g
70 g
1 ks
5 g
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia očistíme od kože a varíme sous vide pri 56 °C 2 hodiny (Pozn. red.: sous vide - metóda, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené pri nízkej, presne stanovenej teplote). Kožu naklepeme, osolíme, okoreníme a sprudka osmažíme na oleji. Použijeme ju ako oblohu.

  2. 2

    Na omáčku zredukujeme červené víno na jednu tretinu objemu a pridáme hovädzí vyvar spolu s višňovým kompótom, krátko povaríme a po odšťavení jemne vmiešame studené maslo.

  3. 3

    Bulgur varíme podobne ako ryžu. Osmažíme ho na olivovom oleji, pridáme kurkumu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Prikryjeme pokrievkou a varíme asi 10 minút, potom ohrev vypneme a bulgur necháme dôjsť pod pokrievkou asi 5 minút.

  4. 4

    Na zelerový šalát ošúpeme zeler a polovicu najemno nastrúhame. Zmiešame ho s nasekanou petržlenovou vňaťou, horčicou, majonézou a šťavou z citróna. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Pomocou vykrajovača vykrojíme z druhej polovice zeleru guľky, ktoré pokvapkáme olejom a budeme piecť v rúre zohriatej na 180 °C približne 15 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia