Papriková nátierka
Papriková nátierka

Nátierka z pečených paprík

palma - fotkapalma, 26. septembra 2018. Komerčný recept.
Nátierka z pečených paprík
Foto: palma
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

100 g
80 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Červenú papriku očistíme, prekrojíme na väčšie kusy a upečieme v rúre na suchom plechu kožou hore. Z upečenej papriky stiahneme kožu, necháme vychladnúť a nadrobno nakrájame.

  2. 2

    Tvaroh vymiešame s rastlinnou nátierkou, ochutíme soľou, čiernym mletým korením a do zmesi zamiešame nakrájanú pečenú papriku.

  3. 3

    Podávame s čerstvým pečivom posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

drajan
Vyskúšam, vyzerá dobre. Ja mám zase rada len tak upečenú papriku ako píšete, potom ju nakrájam, alebo tak "natrhám" na menšie kusy, pridám rozpučený cesnak, soľ, zalejem olivovým olejom. Je fajn aspoň deň nechať postáť, aby prešli chute. Výborné ako príloha, alebo len tak...na pečivo, chlebík... ako "mls".
drajan
Vyskúšam, vyzerá dobre. Ja mám zase rada len tak upečenú papriku ako píšete, potom ju nakrájam, alebo tak "natrhám" na menšie kusy, pridám rozpučený cesnak, soľ, zalejem olivovým olejom. Je fajn aspoň deň nechať postáť, aby prešli chute. Výborné ako príloha, alebo len tak...na pečivo, chlebík... ako "mls".