Zapečená cvikla na spôsob lasagní fotorecept
Taký momentálny nápad.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg varená |
|
750 g mleté |
|
2 PL |
|
2 ks stredná |
|
2 strúčiky (alebo 2 KL pesta z medvedieho cesnaku) |
|
3 vetvičky/KL |
|
1 ks konzerva |
|
|
|
|
|
4 ks |
|
|
|
|
|
200 ml |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
250 g (alebo iný syr) |
|
8 plátkov |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Najskôr som si pripravila mäso: do rajnice som dala masť a orestovala cibuľu, 2x som ju podliala trochou horúcej vody a nechala zas vyrestovať na tuk, pred posledným podliatím som pridala saturejku.
-
2
Teraz som pridala mäso a restovala kým sa rozpadlo a zatiahlo, potom som pridala paradajky z konzervy a zas chviľku porestovala.
-
3
Pridala som soľ a ostatné koreniny, aj pesto, v prípade cesnaku by som tento dala skôr, na orestovanú cibuľu. Premiešala som a odstavila.
-
4
Ideme na cviklu, bez mučenia sa priznávam, že kupujem varenú vákuovo zabalenú, nechce sa mi s tým babrať. Takže na dno zapekacej misy som uložila vrstvu pokrájanej cvikle
-
5
Na to som dala polovicu mäsa, asi 1/3 strúhaného syra
-
6
Na to zas cviklu, mäso, syr, cvikľu a syr.
-
7
Teraz sú dve možnosti: buď klasický bešamel, alebo ako ja - smotany rozmiešané s vajciami, navrch pár plátkov masla a môže ísť výtvor do rúry.
-
8
Piekla som na 180° cca 50 min, treba sledovať farbu. Hotovo. Príloha už je na každom, čo si dá.
-
9
Na záver niečo pekné pre oko :-)
@Haji dakujem, u nas sa hovori babie leto, ale to je fuk, hlavne, ze svieti slniecko, to mam rada
@Mitzy dobre si pozerala? :-) Je tam maso !!! Ale snad sa vymysliet aj nejaka veget. verzia a dakujeme obe
@Aleinad no ty si aka akcna zena :-), super, tesim sa, ze chutilo, vdaka za odozvu
@Alena45 skoda, ze nie som tvoja suseda, nepohrdla by som par poharikmi zavaranej, ona ma svojsku chut ako napr. aj spargla, baklazan a pod. a taku vyraznu zeleninu ma clovek bud rad, alebo nerad, tak snad to raz na teba pride a prides na chut cvikli :-)
Máš můj obdiv. Sadit, starat se, sklidit, zavarit a nejest. Hmm, to chce fakt zapálení a pytel trpělivosti. Čekat každý rok, že už....! Bych se hlásila k odběru, bo domácí ze záhrady je cvikla najlepšia. Já ji miluju. Škoda, že nejsem blíž zdroji takovej s láskou opečovanej cvikle. Měj krásné dni, plné lásky a pohody! Držím pěstě, ať co nejdřív najdeš "ten správný recept"!