Zapečená cvikla na spôsob lasagní fotorecept
Foto: afataga
Taký momentálny nápad.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg varená |
|
750 g mleté |
|
2 PL |
|
2 ks stredná |
|
2 strúčiky (alebo 2 KL pesta z medvedieho cesnaku) |
|
3 vetvičky/KL |
|
1 ks konzerva |
|
|
|
|
|
4 ks |
|
|
|
|
|
200 ml |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
250 g (alebo iný syr) |
|
8 plátkov |
|
Postup
-
1
Najskôr som si pripravila mäso: do rajnice som dala masť a orestovala cibuľu, 2x som ju podliala trochou horúcej vody a nechala zas vyrestovať na tuk, pred posledným podliatím som pridala saturejku.
-
2
Teraz som pridala mäso a restovala kým sa rozpadlo a zatiahlo, potom som pridala paradajky z konzervy a zas chviľku porestovala.
-
3
Pridala som soľ a ostatné koreniny, aj pesto, v prípade cesnaku by som tento dala skôr, na orestovanú cibuľu. Premiešala som a odstavila.
-
4
Ideme na cviklu, bez mučenia sa priznávam, že kupujem varenú vákuovo zabalenú, nechce sa mi s tým babrať. Takže na dno zapekacej misy som uložila vrstvu pokrájanej cvikle
-
5
Na to som dala polovicu mäsa, asi 1/3 strúhaného syra
-
6
Na to zas cviklu, mäso, syr, cvikľu a syr.
-
7
Teraz sú dve možnosti: buď klasický bešamel, alebo ako ja - smotany rozmiešané s vajciami, navrch pár plátkov masla a môže ísť výtvor do rúry.
-
8
Piekla som na 180° cca 50 min, treba sledovať farbu. Hotovo. Príloha už je na každom, čo si dá.
-
9
Na záver niečo pekné pre oko :-)
Ale, posledný bod je, že “wow”, sa Ti podaril :-) Fešanda je, opica :-)
Máš můj obdiv. Sadit, starat se, sklidit, zavarit a nejest. Hmm, to chce fakt zapálení a pytel trpělivosti. Čekat každý rok, že už....! Bych se hlásila k odběru, bo domácí ze záhrady je cvikla najlepšia. Já ji miluju. Škoda, že nejsem blíž zdroji takovej s láskou opečovanej cvikle. Měj krásné dni, plné lásky a pohody! Držím pěstě, ať co nejdřív najdeš "ten správný recept"!
@Haji dakujem, u nas sa hovori babie leto, ale to je fuk, hlavne, ze svieti slniecko, to mam rada
@Mitzy dobre si pozerala? :-) Je tam maso !!! Ale snad sa vymysliet aj nejaka veget. verzia a dakujeme obe
@Aleinad no ty si aka akcna zena :-), super, tesim sa, ze chutilo, vdaka za odozvu
@Alena45 skoda, ze nie som tvoja suseda, nepohrdla by som par poharikmi zavaranej, ona ma svojsku chut ako napr. aj spargla, baklazan a pod. a taku vyraznu zeleninu ma clovek bud rad, alebo nerad, tak snad to raz na teba pride a prides na chut cvikli :-)
pozerala velmi dobre a uz aj viem cim nahradit - predsa sojovou drtou :) naozaj sa mi tvoj recept velmi paci. kde je cvikla, tam som aj ja :)
Myslím, že by to hezky šlo i stempehom, buď na tenko nakrájaným a nebo rozmrveným. Aj s tofu.
Jooooj to nieeee, ked uz, tak by som dala 2x viac syra, alebo viac druhov, ale kto chce kam..... vsak? :-)
tá psia dáma je krásna..
je Mesiac úcty...
nás-milujúcich oddych na jesennom slniečku sú tucty..
Nech žije teplá slnečná farebná jeseň..!!
V prírode i v človeka živote...:-)
Moja reč..či písmo..:-)
@Mitzy co si mala vtipnu kasu na obed? :-)
Chichi hej mala ;)
Ale vazne teraz, ja sice nepatrim k ludom co by ich lakalo maso na fotke, ale ked chcem svojim nieco vykuchtit, tak si proste vygooglim recept.
Vcera som dcerke a muzovi urobila na veceru grilovane kridielka napr. Ked niekoho milujes nie je co riesit :D
Ja to sice nejem, ale muz vravel, ze boli uzasne.
Podla dobreho receptu teda aj ja bez ochutnavky dokazem urobit maso. Pokial ho mam teda naporcovane. Krajat nezvladam, to by som vazne nedala...
No a by si sa na mne pucila smiechom ked rozmrazujem a pacujem. A moj muz vravi ze by som mala robit zabavny vlog ako vegetarianka vari a pecie maso pre rodinu.
Tak to by si ma uhostila a slubujem, ze by som sa ti nesmiala :-)