Maďarský guláš so žemľovou knedľou fotorecept
Foto: Olinecka
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750-10000 g (kvalitné) |
|
podľa chuti (štyroch farieb, chilli, soľ) |
|
|
|
|
|
2 ks (1 biela, 1 červená) |
|
2-3 dcl |
|
4-5 ks (zelená aj červená) |
|
5-6 ks |
|
Žemľová knedľa: | |
5-6 ks staršie (alebo žemle) |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
3-4 dcl |
|
1/4 hrnčeka (hrnček 250 ml) |
|
1/4 hnčeka |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na varenie.
-
2
Mäso hovädzie umyjeme osušíme a pokrájame na menšie kocky. Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno.
-
3
Na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu pridáme mäso, soľ, korenie, mletú červenú papriku a čili podľa svojej chuti. Papriku a paradajky pokrájame na pásiky. Mäso za občasného miešania podlievame vývarom, dusíme do zmäknutia 50-60 minút. Napokon pridáme zeleninu a podusíme.
-
4
Prípravíme si suroviny na žemľovú knedľu.
-
5
Rožky alebo žemle pokrájame na menšie kúsky, dáme do väčšej misy, pridáme soľ, korenie, pažítku a petržlenovú vňať pokrájanú nadrobno, žĺtky, krupicu, múku, mlieko nakoniec sneh z bielkov a zľahka premiešame.
-
6
Na fóliu dáme pripravenú žemľovu zmes , ktorú zabalíme aspoň do troch vrstiev.
-
7
Zrolujeme a dáme variť do vriacej vody 30 minút.
-
8
Po uvarení necháme vychladnúť, odstránime fóliu, pokrájame podľa potreby. Dobrú chuť.
Veru , fajnove.Dakujem.
Porovnám.
Veď ja dávam aj múku hrubub aj detskú krupicu . Ďakujem za komentár, pozdravujem.
Ďakujem veľmi pekne za komentár.
Aj ten tam bol ,ale no.... nenapísala som do prísad .Si šikovná ,našla si chybičku.Dakujem.