Hovädzí guláš
Hovädzí guláš

Maďarský guláš so žemľovou knedľou fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 16. septembra 2018
Maďarský guláš so žemľovou knedľou (fotorecept)
Foto: Olinecka

Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.

20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

750-10000 g (kvalitné)
podľa chuti (štyroch farieb, chilli, soľ)
2 ks (1 biela, 1 červená)
2-3 dcl
4-5 ks (zelená aj červená)
5-6 ks
Žemľová knedľa:
5-6 ks staršie (alebo žemle)
2 ks
podľa chuti
3-4 dcl
1/4 hrnčeka (hrnček 250 ml)
1/4 hnčeka




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na varenie.

    Maďarský guláš so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso hovädzie umyjeme osušíme a pokrájame na menšie kocky. Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno.

    Maďarský guláš so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu pridáme mäso, soľ, korenie, mletú červenú papriku a čili podľa svojej chuti. Papriku a paradajky pokrájame na pásiky. Mäso za občasného miešania podlievame vývarom, dusíme do zmäknutia 50-60 minút. Napokon pridáme zeleninu a podusíme.

    Maďarský guláš so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prípravíme si suroviny na žemľovú knedľu.

    Maďarský guláš so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rožky alebo žemle pokrájame na menšie kúsky, dáme do väčšej misy, pridáme soľ, korenie, pažítku a petržlenovú vňať pokrájanú nadrobno, žĺtky, krupicu, múku, mlieko nakoniec sneh z bielkov a zľahka premiešame.

    Maďarský guláš so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na fóliu dáme pripravenú žemľovu zmes , ktorú zabalíme aspoň do troch vrstiev.

    Maďarský guláš so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zrolujeme a dáme variť do vriacej vody 30 minút.

    Maďarský guláš so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po uvarení necháme vychladnúť, odstránime fóliu, pokrájame podľa potreby. Dobrú chuť.

    Maďarský guláš so žemľovou knedľou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

motyka
Aj pre nás. Toto neodmietne nikto. Vyskúšam podľa teba do žemle detskú krupicu. Ja dávam hrubú múku.
Porovnám.
olinecka
@Motyka (16.9.2018 19:32)

Veď ja dávam aj múku hrubub aj detskú krupicu . Ďakujem za komentár, pozdravujem.
1x motyka
haji
Pěkné recepty, oba. A chutné, hned bych si dala říct. Miluju sezonní jídla a tvůj guláš s domácí zeleninou je fajnový, knedla vyvedená. Kdo umí, ten umí!!
olinecka
@Marienka44 (24.9.2018 23:42)

Aj ten tam bol ,ale no.... nenapísala som do prísad .Si šikovná ,našla si chybičku.Dakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia