Francúzske morčacie prsné kocky v smotanovo-syrovom cestíčku fotorecept
Foto: izabella929
Náš sviatočný nedeľný obed.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv som si pripravila cestíčko, aby sa po zamiešaní mohli chute spojiť. Do misy som naliala smotanu, pridala som vajcia, múku, soľ, korenie a všetko som zmiešala. Cestíčko musí byť hustejšie než na palacinky.
-
2
Potom som nastrúhala syr.
-
3
Napokon som pridala čerstvú nakrájanú petržlenovú vňať, osolila, korenila, ale pozor, ementál syr bol slaný.
-
4
Kým cestíčko odpočívalo, umyla som morčacie prsia, osušila a nakrájala na úzke pásy...
-
5
...potom na drobné kocky.
-
6
A všetko nakrájané...
-
7
Kocky som pridala do cestíčka a dobre som premiešala.
-
8
Na panvicu som dala rozohriať masť a v horúcej som zo zmesi lyžicou tvorila rezne.
-
9
Pomaly ich vyprážam pod pokrievkou z jednej strany,
-
10
...potom rezne obrátim a dopečiem.
-
11
Na svetlohnedo upečené do chrumkava vykladám na misu s papierovou utierkou.
-
12
Zemiakový šalát som si pripravila ešte večer, takže môžem všetko uložiť na taniere. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu