Petrzlenova

Recepty, kde je petrzlenova

prazdny

Šampiňónová nátierka s vínom

Bezmäsité jedlá

Huby nadrobno pokrájame, pokvapkáme citrónom, osolíme a podusíme na malom množstve oleja. Z masla...

prazdny

Hrianky s hubovou nátierkou

Bezmäsité jedlá

Šampiňóny očistíme, umyjeme, osušíme a 2 – 3 z nich nakrájame na plátky, zvyšné...

prazdny

Kurča na hubách

Kuracie mäso

Kurča rozdelíme na porcie a osolíme. Opražíme zo všetkých strán na rozohriatom oleji a odložíme do...

prazdny

Guláš z kuriatok

Hovädzie mäso

Očistené kuriatka dobre umyjeme a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme a nadrobno posekáme. Údenú slaninu pokrájame na...

prazdny

Consommé s hubovými haluškami

Hovädzie mäso

Hovädzie mäso sparíme, opláchneme a vložíme do studenej vody spolu so špikovými kosťami. Kontrolujeme mäso...

prazdny

Hubovo–hovädzia polievka

Hovädzie mäso

Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak...

prazdny

Zapekaný karfiol so šunkou a syrom

Bezmäsité jedlá

Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

prazdny

Letná omeleta z karfiolu

Bezmäsité jedlá

Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

prazdny

Zeler s rajčinami

Bezmäsité jedlá

Zeler nastrúhame na drobné kocky, pokropíme citrónovou šťavou, zmiešame so smotanou a osolíme.

prazdny

Karfiolový nákyp

Bezmäsité jedlá

Karfiol očistíme, umyjeme v tečúcej vode, rozoberieme na ružičky, väčšie hlúbiky nadrobno posekáme a...

prazdny

Zelenina na balkánsky spôsob

Bezmäsité jedlá

Zemiaky nakrájané na kolieska vopred uvaríme do polomäkka. Všetku zeleninu nakrájame na kolieska. Cukinu prekrojíme...

prazdny

Špargľové rizoto

Bezmäsité jedlá

Ošúpanú špargľu varíme asi 8 – 10 minút v osolenej a mierne osladenej vode. Na masle...

prazdny

Filety zapekané s paradajkami

Hlavné jedlá

Ryby – filety najprv marinujeme aspoň hodinu v šťave z citróna, posypeme ich korením, môžeme...

prazdny

Teľacie medailóniky na šampiňónoch

Hlavné jedlá

Z teľacieho stehna nakrájame malé plátky – medailóniky. Mierne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a...

prazdny

Jahňacie kotlety s aromatickým kuskusom

Hlavné jedlá

Jahňacie kotlety naplátkujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme z oboch strán na...

prazdny

Zeleninové kuracie prsia s tofu

Kuracie mäso

Mäso opražíme na tuku, pridáme šampiňóny so slaným nálevom, kocku bujónu a rajčinový pretlak...

prazdny

Kuracie mäso s bielou fazuľou

Kuracie mäso

V nižšom širšom hrnci zohrejeme olivový olej. Umyté a osušené kuracie stehná na ňom rýchlo osmažíme...

prazdny

Opekaný zubáč s teplým šalátom

Hlavné jedlá

Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

prazdny

Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na panvici....

prazdny

Vretenový šalát s brokolicou

Bravčové mäso

Cestoviny uvaríme bežným spôsobom, pridáme povarené malé ruže brokolice, vrúbkovaným nožom nakrájané kolieska varenej mrkvy, ...

prazdny

Labužnícke makaróny

Cestoviny

Nakrájanú šunku opečieme na masle, pridáme hrášok, šampiňóny, soľ, korenie a dusíme 5...