Polievka z údeného mäsa

redakcia - fotkaredakcia, 30. októbra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
200 ml
1 ks
 trochu
Zápražka:
2 PL
1 PL
 trochu




Postup

  1. 1

    Údené mäso konzervované soľou a dymom namočíme do vody, aby sa znížil obsah soli. Potom ho dáme variť do asi 1,5 l vody. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na malé kocky, ktoré na konci pridáme do hotovej polievky. Do vývaru dáme zeleninu pokrájanú na rezance, cibuľu vcelku aj so spodnou šupou, bobkový list a kôru z citróna.

  2. 2

    Pripravíme si svetlú zápražku, stiahneme z ohňa, vmiešame papriku, zašľaháme vodu a vmiešame do polievky. Prevaríme a vlejeme smotanu a mäso.

  3. 3

    Dochutíme citrónovou šťavou, troškou cukru a do polievky vhodíme petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia