4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údené mäso konzervované soľou a dymom namočíme do vody, aby sa znížil obsah soli. Potom ho dáme variť do asi 1,5 l vody. Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na malé kocky, ktoré na konci pridáme do hotovej polievky. Do vývaru dáme zeleninu pokrájanú na rezance, cibuľu vcelku aj so spodnou šupou, bobkový list a kôru z citróna.
- 2
Pripravíme si svetlú zápražku, stiahneme z ohňa, vmiešame papriku, zašľaháme vodu a vmiešame do polievky. Prevaríme a vlejeme smotanu a mäso.
- 3
Dochutíme citrónovou šťavou, troškou cukru a do polievky vhodíme petržlenovú vňať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu