4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustné listy povaríme 10 minút v osolenej vode, necháme ich odkvapkať, hrubé žily zrežeme, aby sa listy dali lepšie zvinúť. Na panvici so zohriatym olejom speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme nakrájanú mrkvu, petržlen a zeler, popražíme, podlejeme horúcou vodou a udusíme domäkka.
- 2
Zmiešame s uvarenou ryžou, posekaným petržlenovou vňaťou pokrájanou nadrobno, osolíme a okoreníme. Na listy kapusty uložíme papriku, zvinieme ich, zopneme špáradlom a obalené opražíme.
- 3
Potom ich uložíme do zapekacej panvice alebo kastróla, polejeme smotanou vymiešanou s rajčiakovým pretlakom a zapečieme. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu