Husacie stehná

redakcia - fotkaredakcia, 19. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 KL
3 PL
200 g
4 strúčiky
1 KL
200 ml
250 ml
4 ks




Postup

  1. 1

    Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z obidvoch strán na rozohriatej masti. Opečené stehná vyberieme. Do masti po opekaní pridáme husaciu masť, nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, opražíme dozlata, zaprášime mletou paprikou, speníme a zalejeme vývarom, zamiešame a zavaríme.

  2. 2

    Do základu vložíme opečené stehná, rascu a pod pokrievkou za občasného obracania, polievania a dolievania vývaru dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme na hrubšie rezance nakrájanú očistenú papriku, krátko podusíme, pridáme na mesiačiky nakrájané rajčiaky a spolu dodusíme.

  3. 3

    Pri podávaní stehno uložíme na šťavu so zeleninou a posypeme najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú zemiaky.

Diskusia k receptu

Vymazať
lavacapaca
Napriek respektu k autorovi receptu musím napísat,ze zemiaky sa skutočne nehodia ku vsetkému a este menej k husacine. Pripomína mi to zvyky zo Spisa, kde jedia zemiaky asi aj s Čokoládovymi palacinkami...
Vymazať
alexdidi
@lavacapaca "...ze zemiaky sa skutočne nehodia ku vsetkemu a este menej k husacine..."??? a čo sa k husacine hodí viac ako zemiaky? Lokše, ale to sú predsa tiež zemiaky. Tebe k husacine asi viac chutia cestoviny alebo ryža?
Vymazať
frezia68
@lavacapaca :To si sa dnes prihlásila,aby si kritizovala niečo,čo nie je zlé?Zvyknem nových privítať na Vareche,Teba privítam,až niečo pridáš a nemusia byť zemiaky :-)
Vymazať
pusta
no ja nesúhlasím, presne naopak, zemiaky sa veľmi hodia v akejkoľvek forme k husacine.
nikde nie je napísané, že to musia byť napr. knedle, a čo tak zemiakové lokše? @lavacapaca :-)
Vymazať
lavacapaca
Zdá sa, ze zvyk jest zemiaky skutočne ku vsetkému stále na Slovensku pretrváva ako este za Kukučína. Kazdé jedlo bez prílohy nie je jedlom. Ale vychutnat jedlo a este sa podla moznosti stravovat čo najzdravsie je zatial na Slovensku velká neznáma. Je to skoda, pretoze ludia sa oberajú o pôzitok z jedenia a ho nahradzujú presytením. Mladé zeny majú problémy prejst cez dvere a o muzoch v tridsiatke ani nehovorím. Zemiaky v akejkolvek príprave tomu len napomáhajú.
Vymazať
marianne
...ano,zemiaky su zodpovedne za to,ze mlade zeny maju problemy prejst cez dvere a o muzoch ani nehovoriac :-DDD Boze zlaty..@lavacapaca ,skor ako napises takuto haluz,zamysli sa,co pises.Pozri si kaloricku hodnotu zemiakov v 100g a zistis,ze maju najmensiu kaloricku hodnotu oproti knedliam ci ryzi..maju len okolo 80kcal na 100g.
Pokial ich samozrejme nezjes za hrniec s riadnym sniclom a dvoma kremesami.Ludia rozmyslajte,co pisete.
1x rela
Vymazať
pusta
@lavacapaca , ten problém nespočíva výhradne v zemiakoch samotných, ale v mnohých iných faktoroch, potravinách a stravovacích návykoch - aké množstvo a v akom zložení zbodneš naraz, kedy ho zbodneš, koľkokrát za deň ho zbodneš, čo všetko iné sidoopraješ, čo piješ, či máš aktívny pohyb a ako naplnenú peňaženku, ...atd. koľko chleba, pečiva, zákuskov a sladkostí si dáš...
nemôžeš to brať takto zjednodušene a plošne.
neboj, používa sa veľa iných zeleninových príloh, mení sa aj skladba jedla a iné.
sú však tradičné jedlá ku ktorým patrí tradičná príloha v rozumnej miere, tiež nekonzumuješ takéto jedlo každý deň.
zemiaky sú základom pri nejednej veľmi prísnej diéte zo zdravotných dôvodov - napr. v určitej fáze salmonellozy, po akútnej pankreatitíde a ochoreniach tráviaceho traktu a mnohých iných ochoreniach...
Vymazať
lavacapaca
pusta:
Ja nehovorím o diéte po nejakej chorobe.
Podobne ako marianne nečítas (moznoze to potrebujes čítat viackrát aby si to pochopila aspon raz...).
V mojom príspevku reagujem na zemiaky ako prílohu.
Takze najprv čítat, potom pochopit a nakoniec ak je dôvod, komentovat!
Vymazať
pusta
@lavacapaca , čítala som veľmi pozorne, vyjadrila som sa k zemiakom ako k vhodnej prílohe k husacine.
no a pridala som ich význam okrem husaciny aj pre diéty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia