4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z obidvoch strán na rozohriatej masti. Opečené stehná vyberieme. Do masti po opekaní pridáme husaciu masť, nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekaný cesnak, opražíme dozlata, zaprášime mletou paprikou, speníme a zalejeme vývarom, zamiešame a zavaríme.
- 2
Do základu vložíme opečené stehná, rascu a pod pokrievkou za občasného obracania, polievania a dolievania vývaru dusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme na hrubšie rezance nakrájanú očistenú papriku, krátko podusíme, pridáme na mesiačiky nakrájané rajčiaky a spolu dodusíme.
- 3
Pri podávaní stehno uložíme na šťavu so zeleninou a posypeme najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou sú zemiaky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nikde nie je napísané, že to musia byť napr. knedle, a čo tak zemiakové lokše? @lavacapaca :-)
Pokial ich samozrejme nezjes za hrniec s riadnym sniclom a dvoma kremesami.Ludia rozmyslajte,co pisete.
nemôžeš to brať takto zjednodušene a plošne.
neboj, používa sa veľa iných zeleninových príloh, mení sa aj skladba jedla a iné.
sú však tradičné jedlá ku ktorým patrí tradičná príloha v rozumnej miere, tiež nekonzumuješ takéto jedlo každý deň.
zemiaky sú základom pri nejednej veľmi prísnej diéte zo zdravotných dôvodov - napr. v určitej fáze salmonellozy, po akútnej pankreatitíde a ochoreniach tráviaceho traktu a mnohých iných ochoreniach...
Myslím, ze si môj príspevok nedočítala do konca.
Ja nehovorím o diéte po nejakej chorobe.
Podobne ako marianne nečítas (moznoze to potrebujes čítat viackrát aby si to pochopila aspon raz...).
V mojom príspevku reagujem na zemiaky ako prílohu.
Takze najprv čítat, potom pochopit a nakoniec ak je dôvod, komentovat!
no a pridala som ich význam okrem husaciny aj pre diéty.