Cícerová polievka

Erika Matonoková
Prešov, 13. novembra 2009
Cícerová polievka
Foto: michsamant

Fotografiu polievky dodala používateľka Varechy @michsamant, ktorá recept s úspechom vyskúšala. Ďakujeme!

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
40 g
40 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cícer s prelisovaným cesnakom uvaríme domäkka.

  2. 2

    Nakrájanú cibuľu opražíme na oleji, zaprášime múkou a zalejeme vývarom z cíceru.

  3. 3

    Nakoniec pridáme uvarený cícer, polievku ochutíme korením a podávame ju posypanú petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

milot
aby sa strukoviny nevarili dlho nedavame k nim sol, dame cesnak, aby nenafukovali, solime az ked su uvarene, aj to nie velmi, lepsie je po dovareni nastruhat 1alebo 2 struciky cesnaku. je to zdravsie a funguje to, ja to tak varim uz roky.
klekipetra
Neuškodí bobkový list - chuť, nafukovanie, ani "štipka" mletej (!) rasce.