porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý ešte naklepeme. Umyjeme a nadrobno pokrájame všetky 3 papriky a cibuľu. Šampiňóny očistíme, pokrájame a podusíme na 2 PL oleja spolu s paprikou a cibuľou. Necháme vychladnúť. Polovicu zeleninovej zmesi odložíme bokom a neskôr z nej pripravíme lahodnú omáčku.
- 2
Druhú polovicu zeleninovej zmesi zmiešame so strúhankou, šľahačkou, žĺtkami, posekanými bylinkami a klobásou nakrájanou nadrobno. Všetko dochutíme soľou, korením a paprikou. Potom plnku rozotrieme po mäsovom pláte, posypeme parmezánom, opatrne zrolujeme a previažeme tenkým špagátikom.
- 3
Pripravenú roládu najprv opečieme na oleji, potom na pekáč pridáme k mäsu druhú cibuľu nakrájanú na hrubšie kusy a paradajky, prilejeme biele víno a pečieme asi hodinu v dobre vyhriatej rúre. Upečené mäso vyberieme z výpeku a odložíme na teplé miesto.
- 4
Šťavu z výpeku (aj so zeleninou) a vývar vyšľaháme v mixéri, potom vylejeme do kastrólika, pridáme zvyšnú zeleninovú zmes a uvedieme do varu. Takto upravenú omáčku podávame k roláde. Roládu podávame pokrájanú na úhľadné plátky, posypané petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu