Chrenová zapečená treska so syrom

redakcia - fotkaredakcia, 6. novembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

600 g
2 PL
 štipka
4 ks
200 ml
2 PL
150 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Rybu potom necháme krátko odležať. Medzitým zapekaciu misu vymastíme maslom. Rozložíme do nej kúsky ryby, osolíme ju, okoreníme a posypeme rascou. Misu vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 15 minút.

  2. 2

    Medzitým rozšľaháme vajcia v mlieku a vmiešame do toho nastrúhaný chren. Po 15 minútach rybu zmesou zalejeme a pečieme ešte asi 5 minút. Potom povrch posypeme nastrúhaným syrom a krátko zapečieme dozlata.

  3. 3

    Hotovú tresku ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou, natrhaným listami šalátu a podávame so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia