4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Tresku umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme šťavou z polovice citróna. Rybu potom necháme krátko odležať. Medzitým zapekaciu misu vymastíme maslom. Rozložíme do nej kúsky ryby, osolíme ju, okoreníme a posypeme rascou. Misu vložíme do rúry a pečieme pri teplote 170 stupňov Celzia asi 15 minút.
- 2
Medzitým rozšľaháme vajcia v mlieku a vmiešame do toho nastrúhaný chren. Po 15 minútach rybu zmesou zalejeme a pečieme ešte asi 5 minút. Potom povrch posypeme nastrúhaným syrom a krátko zapečieme dozlata.
- 3
Hotovú tresku ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou, natrhaným listami šalátu a podávame so zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu