Kačacie stehno s kosťou v medovom dipe
Zoltán Salgó
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 16. októbra 2009
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 16. októbra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
60-120 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Viedenské knedle: Rožky pokrájame na malé kocky, pridáme vajcia, olej, múku, mlieko, posekanú petržlenovú vňať a soľ. Všetko zmiešame a necháme 30 min. stáť. Potom zo zmesi tvarujeme gule a dávame ich do vriacej vody a varíme 15 min.
- 2
Príprava kapusty: Nakrájanú cibuľu skaramelizujeme do hneda. Pridáme posekanú červenú kapustu, soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie, postrúhané jablká a dusíme asi 30 – 40 min. Môžeme dochutiť škoricou.
- 3
Kačacie stehná: Kačacie stehná osolíme a ponatierame medom. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia približne na 1 – 2 hodiny. Upečené kačacie stehná podávame s červenou kapustou a viedenskou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu