Kačacie stehno s kosťou v medovom dipe

Zoltán Salgó
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 16. októbra 2009
Kačacie stehno s kosťou v medovom dipe
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
60-120 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
2-3 PL
0,5 kg
1 ks
2 ks
Viedenské knedle:
10 ks
4 ks
2 dl




Postup

  1. 1

    Viedenské knedle: Rožky pokrájame na malé kocky, pridáme vajcia, olej, múku, mlieko, posekanú petržlenovú vňať a soľ. Všetko zmiešame a necháme 30 min. stáť. Potom zo zmesi tvarujeme gule a dávame ich do vriacej vody a varíme 15 min.

  2. 2

    Príprava kapusty: Nakrájanú cibuľu skaramelizujeme do hneda. Pridáme posekanú červenú kapustu, soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie, postrúhané jablká a dusíme asi 30 – 40 min. Môžeme dochutiť škoricou.

  3. 3

    Kačacie stehná: Kačacie stehná osolíme a ponatierame medom. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov Celzia približne na 1 – 2 hodiny. Upečené kačacie stehná podávame s červenou kapustou a viedenskou knedľou.

Diskusia k receptu

cinkla
Hmmmmm , je to znama pochutka. Az sa slinky zbiehaju....
lauraadam77
Urobím vnukovi, lebo mi napísal, že má chuť na kačacie stehno s červenou kapustou a knedľou




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia