Husací vývar s obrími haluškami z kačacieho mäsa

Zoltán Salgó
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 16. októbra 2009
Husací vývar s obrími haluškami z kačacieho mäsa
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
120-180 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
2-3 ks
50 g
Halušky:
200 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Príprava halušiek: Všetky prísady zmiešame. V rukách tvarujeme veľké guľky a dávame ich do vriacej osolenej vody.

  2. 2

    Príprava vývaru: Umyté husacie drobky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a dáme variť. Potom pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu, celé čierne korenie, nové korenie, soľ a petržlenovú vňať. Varíme 2 - 3 hodiny.

  3. 3

    Hotový vývar scedíme a podávame s obrími haluškami a posekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

zemo
a ja chcem chodiť na takéto výlety. No, uznajte bratia a sestry, kde si ja doma môžem urobiť husací vývar s kačicovými haluškami, bé:)
verka1
he, oni asi robia hus plnenú kačkou a keďže je kačka veľká, obrežú ju a je to. No a ešte potom do kačky kura vložiť. Ja som išla od veľkej po malú. ale dá sa ísť aj opačne a skončili by sme v býkovi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia