Husací vývar s obrími haluškami z kačacieho mäsa
Zoltán Salgó
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 16. októbra 2009
šéfkuchár Hotela Kamila v Čiernej Vode, 16. októbra 2009
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
120-180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Príprava halušiek: Všetky prísady zmiešame. V rukách tvarujeme veľké guľky a dávame ich do vriacej osolenej vody.
- 2
Príprava vývaru: Umyté husacie drobky vložíme do hrnca, zalejeme studenou vodou a dáme variť. Potom pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu, celé čierne korenie, nové korenie, soľ a petržlenovú vňať. Varíme 2 - 3 hodiny.
- 3
Hotový vývar scedíme a podávame s obrími haluškami a posekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu