4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
2-3 PL |
|
200 ml |
|
800 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kotlety na okrajoch narežeme a rozklepeme. Mäso posolíme, obalíme v múke a opečieme z oboch strán na tuku. Vyberieme a na zvyšku masti speníme na kolieska nakrájanú cibuľu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Pridáme mletú papriku, zamiešame a podlejeme. Zemiaky nakrájame na plátky, ktoré prepolíme na polmesiačiky.
- 2
Pridáme ich k cibuli a dusíme za mierneho podlievania. Keď sa dusia asi 10 minút, preložíme ich na jednu stranu pekáča, na druhú dáme kotlety a na voľné miesto na rezance nakrájané papriky a na kolieska nakrájanú paradajku. Prelejeme smotanou a v rúre ešte spolu dusíme 25 minút. Smotana sa má trocha vydusiť.
- 3
Podávame so zemiakmi a so smotanou.
- 2
Diskusia k receptu
0 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: