Temešvárske bravčové kotlety

redakcia - fotkaredakcia, 30. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 PL
2 ks
2-3 PL
200 ml
800 g
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kotlety na okrajoch narežeme a rozklepeme. Mäso posolíme, obalíme v múke a opečieme z oboch strán na tuku. Vyberieme a na zvyšku masti speníme na kolieska nakrájanú cibuľu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Pridáme mletú papriku, zamiešame a podlejeme. Zemiaky nakrájame na plátky, ktoré prepolíme na polmesiačiky.

  2. 2

    Pridáme ich k cibuli a dusíme za mierneho podlievania. Keď sa dusia asi 10 minút, preložíme ich na jednu stranu pekáča, na druhú dáme kotlety a na voľné miesto na rezance nakrájané papriky a na kolieska nakrájanú paradajku. Prelejeme smotanou a v rúre ešte spolu dusíme 25 minút. Smotana sa má trocha vydusiť.

  3. 3

    Podávame so zemiakmi a so smotanou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia