Hus na zemiakoch

redakcia - fotkaredakcia, 19. októbra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 hlávka
1 kg
2 ks
300 ml




Postup

  1. 1

    Očistenú hus rozdelíme na porcie a vykostíme. Kúsky mäsa posolíme a prešpikujeme cesnakom. Očistené zemiaky nakrájame na plátky, vložíme do pekáča, posypeme kolieskami cibule, posolíme, okoreníme, premiešame a poukladáme na ne kúsky mäsa kožou hore.

  2. 2

    Kožu narežeme a mäso zalejeme posolenou smotanou. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 2 hodiny.

  3. 3

    Keď je mäso mäkké, necháme ho odokryté dopiecť dočervena.

Diskusia k receptu

Vymazať
zemo
Kuwa, kuwa a nie je škoda tej husy? A ako vyzerajú zemiaky po dvoch hodinách v trúbe, keď sú na plátky, to by ma tiež zaujímalo? A kde to takto robia? Čo je to za región? To je na Slovensku? Nie sú to zabudnutí Habáni?
Vymazať
verka1
he, pokiaľ sa neprilepia, tak budú fajn. Ale môže to byť dobré, lebo som čula, že ku huske a kačke niekde na záhorí podávajú majonezový šalát




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia