4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistenú hus rozdelíme na porcie a vykostíme. Kúsky mäsa posolíme a prešpikujeme cesnakom. Očistené zemiaky nakrájame na plátky, vložíme do pekáča, posypeme kolieskami cibule, posolíme, okoreníme, premiešame a poukladáme na ne kúsky mäsa kožou hore.
- 2
Kožu narežeme a mäso zalejeme posolenou smotanou. Pekáč prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 2 hodiny.
- 3
Keď je mäso mäkké, necháme ho odokryté dopiecť dočervena.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu