4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme droždie, ktoré upražíme a zalejeme všetko mliekom. Šampiňóny nakrájame na plátky a udusíme domäkka na masle. Žemle nakrájame na kocky a vložíme do vymasteného pekáča.
- 2
Udusené šampiňóny pridáme do upraženého droždia s mliekom, pridáme na kocky nakrájanú šunku, citrónovú kôru, posekanú petržlenovú vňať, vajcia, soľ, korenie, všetko premiešame a nalejeme na pokrájané žemle.
- 3
Na povrch dáme plátky masla a necháme v rúre upiecť. Podávame s uduseným špenátom a varenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu