Vajcová plnka so šampiňónmi

Miroslav Milla
Senica, 16. novembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
4 ks
400 ml
3 ks
3 ks
100 g
50 g
100 g
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme pokrájanú cibuľu, popražíme, pridáme droždie, ktoré upražíme a zalejeme všetko mliekom. Šampiňóny nakrájame na plátky a udusíme domäkka na masle. Žemle nakrájame na kocky a vložíme do vymasteného pekáča.

  2. 2

    Udusené šampiňóny pridáme do upraženého droždia s mliekom, pridáme na kocky nakrájanú šunku, citrónovú kôru, posekanú petržlenovú vňať, vajcia, soľ, korenie, všetko premiešame a nalejeme na pokrájané žemle.

  3. 3

    Na povrch dáme plátky masla a necháme v rúre upiecť. Podávame s uduseným špenátom a varenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia