Recepty, kde je pažitka
Kapustovo-cviklový šalát
Nedávno sme mali návštevu a dumala som, akú prílohu k zapečenému bravčovému s hubami a napadol...
Pečené zemiaky
Teraz si poviete, no pečené zemiaky sem dáva, ako keby sme ich nevedeli upiecť...
Mrkvová nátierka
Očistenú mrkvu aj údený syr najemno nastrúhame.
Rastlinnú nátierku vymiešame s horčicou, pridáme mrkvu,...
Zeleninová nátierka
Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a...
Bryndzová nátierka
Bryndzu necháme v hlbšej miske na chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote, ľahšie ju vymiešame. Pažítku...
Maďarský guláš so žemľovou knedľou
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre
náročných.
Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami
Rebrá narežeme na 12 kúskov,
osolíme, okoreníme, pridáme cesnak,
cibuľu, bylinky a pečieme v...
Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie
a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme.
Sprudka opečieme na masle, ...
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky
suroviny dáme do misky alebo do robota
a všetko spolu...
Dubákové rezne v sezame
Očistené hubové klobúky nakrájame na
plátky hrubé asi 1 cm, osolíme a okoreníme.
Každý postupne obalíme v...
Zapečený plnený zemiak v slaninke
Uvarené zemiaky
v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3
zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu
zmiešame s...
Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom
Šampiňóny a hlivy umyjeme pod
tečúcou studenou vodou, osušíme
papierovou utierkou, nakrájame na
väčšie kusy a v miske...
Domáce tvarohové rezance s pažítkou
Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré milujú veľkí aj malí.
Biskvitová roláda so šunkovou plnkou
Žĺtky vyšľaháme s muškátovým
orechom a so soľou, pridáme olej.
Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne
ho zmiešame...
Ihly s kuracinkou a so zeleninou
Kuracie mäso nakrájame na kocky,
potrieme olivovým olejom, pridáme
soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu
a...
Bjaľoš bryndzový
Tento recept je na prípravu bryndzového koláča našich predkov, ktorý patrí aj k
pokladom regiónu Turiec....
Vajíčkovo-syrová nátierka
Výborná nátierka. Teraz na jar s pažítkou alebo medvedím cesnakom.
Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera
Sezóna medvedieho cesnaku vrcholí, a tak som ho mala na raňajky, obed aj večeru...
Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra
Cibuľu očistíme a nakrájame
na mesiačiky. Dozlatista opečieme
na oleji a pred koncom pridáme
cesnak. Necháme vychladnúť.
Paprikovo-cícerový šalát
Už dlhšie som mala v špajzi papriky v oleji a dnes mi napadlo, ako ich trochu...
Nátierka z údeného lososa
Tento recept som našiel na zahraničnej stránke. Recept som trochu prispôsobil na slovenský spôsob.
Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami,
farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...
Kvásková nátierka z vajec
Mnohými v detstve milovaná, inými zatracovaná drožďová nátierka... to je
úvod k receptu, ...
Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom
Pri tlačenke,
jaternici či
klobáske sa to
nekončí... Zo zabíjačkových
surovín sa
dajú pripraviť desiatky
nápaditejších jedál
tak, aby sa...
Tofu karbonátky s uhorkovým dipom
Lahké a zdravé karbonátky, vhodné na večeru bez príloh.
Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú
Knedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode.
Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame
vajcia a...
Kapustovo-cviklový šalát
Nedávno sme mali návštevu a dumala som, akú prílohu k zapečenému bravčovému s hubami a napadol...
Pečené zemiaky
Teraz si poviete, no pečené zemiaky sem dáva, ako keby sme ich nevedeli upiecť...
Mrkvová nátierka
Očistenú mrkvu aj údený syr najemno nastrúhame. Rastlinnú nátierku vymiešame s horčicou, pridáme mrkvu,...
Zeleninová nátierka
Umytú a očistenú reďkovku nadrobno nakrájame. Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubšie. Petržlenovú vňať a...
Bryndzová nátierka
Bryndzu necháme v hlbšej miske na chvíľu zmäknúť pri izbovej teplote, ľahšie ju vymiešame. Pažítku...
Maďarský guláš so žemľovou knedľou
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.
Pečené rebierka s kukuričnými kôpkami
Rebrá narežeme na 12 kúskov, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu, bylinky a pečieme v...
Dusené jelenie stehno so zemiakovo-bryndzovým šalátom
Jelenie stehno rozdelíme na 4 porcie a prešpikujeme slaninou. Osolíme, okoreníme. Sprudka opečieme na masle, ...
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Dubákové rezne v sezame
Očistené hubové klobúky nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm, osolíme a okoreníme. Každý postupne obalíme v...
Zapečený plnený zemiak v slaninke
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s...
Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom
Šampiňóny a hlivy umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, nakrájame na väčšie kusy a v miske...
Domáce tvarohové rezance s pažítkou
Rýchle a jednoduché jedlo, ktoré milujú veľkí aj malí.
Biskvitová roláda so šunkovou plnkou
Žĺtky vyšľaháme s muškátovým orechom a so soľou, pridáme olej. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho zmiešame...
Ihly s kuracinkou a so zeleninou
Kuracie mäso nakrájame na kocky, potrieme olivovým olejom, pridáme soľ, korenie a čerstvý tymian. Cuketu a...
Bjaľoš bryndzový
Tento recept je na prípravu bryndzového koláča našich predkov, ktorý patrí aj k pokladom regiónu Turiec....
Vajíčkovo-syrová nátierka
Výborná nátierka. Teraz na jar s pažítkou alebo medvedím cesnakom.
Medvedí cesnak - raňajky, obed, večera
Sezóna medvedieho cesnaku vrcholí, a tak som ho mala na raňajky, obed aj večeru...
Cibuľové fašírky a dip z plesňového syra
Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Dozlatista opečieme na oleji a pred koncom pridáme cesnak. Necháme vychladnúť.
Paprikovo-cícerový šalát
Už dlhšie som mala v špajzi papriky v oleji a dnes mi napadlo, ako ich trochu...
Nátierka z údeného lososa
Tento recept som našiel na zahraničnej stránke. Recept som trochu prispôsobil na slovenský spôsob.
Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami, farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...
Kvásková nátierka z vajec
Mnohými v detstve milovaná, inými zatracovaná drožďová nátierka... to je úvod k receptu, ...
Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom
Pri tlačenke, jaternici či klobáske sa to nekončí... Zo zabíjačkových surovín sa dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál tak, aby sa...
Tofu karbonátky s uhorkovým dipom
Lahké a zdravé karbonátky, vhodné na večeru bez príloh.
Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú
Knedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame vajcia a...