Zemiakové placky s bryndzou fotorecept
Foto: kucharocka123
Recept na zemiakové placky, jedno z tradičných jedál z kuchyne našich starých mám, pozná určite každý. Vyskúšať ich však môžete aj v kombinácii s Zobraziť celý popisRecept na zemiakové placky, jedno z tradičných jedál z kuchyne našich starých mám, pozná určite každý. Vyskúšať ich však môžete aj v kombinácii s bryndzou...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
8-9 ks |
|
250 g |
|
1 ks menšia |
|
2-3 strúčiky |
|
2-3 PL |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
1 téglik |
|
|
|
podľa potreby (na opekanie) |
|
Postup
-
1
Na placky použijeme 8-9 zemiakov strednej veľkosti, ktoré ošúpeme.
-
2
Nastrúhame, jemne osolíme, chvíľu necháme odstáť a prípadnú vodu zlejeme. Pridáme polovicu rozdrobenej bryndze a spolu vareškou zmiešame. Druhú časť bryndze si odložíme bokom na dip.
-
3
Pridáme nastrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak a 1 vajce. Ochutíme rascou, majoránom, korením, nakoniec prisypeme krupicu a podľa chuti dosolíme. Všetko premiešame.
-
4
Panvicu potrieme olejom a rozohrejeme. Z pripravenej zmesi kladieme pomocou polievkovej lyžice tenšie placky, ktoré z oboch strán opekáme do zlatohneda. Hotové ukladáme na papierovú kuchynskú utierku.
-
5
Počas opekania si pripravíme bryndzový dip. Druhú časť bryndze vymiešame s kyslou smotanou a primiešame nasekanú pažítku. Ak treba, osolíme.
-
6
Hotovo. Placky sú chrumkavé a vonia celá kuchyňa...
-
7
Môžeme podávať. Naservírujeme na taniere a prelejeme bryndzovo-smotanovým dipom. Dobrú chuť prajem!
Ďakujem pekne.
Ďakujem veľmi pekne za komentár. Ja sa môžem už len tak pozerať, ale doma mám gurmána, ktorý si placky vie vychutnať s veľkou vášňou...
Tvoje však vyzerajú prudko jedlé.
Tak to poznám veľmi dobre, hlavne, keď varím doma na dvakrát... Pre seba zdravšie a pre rodinku všetko na čo si len spomenú a ja len ticho závidím....