Praženica s bryndzovo-skyrovým krémom
Foto: kucharocka123
Zdravé, rýchle a jednoduché raňajky bohaté na bielkoviny. Praženica s tradičnou slovenskou bryndzou a islandským Skyrom.
1
porcia
porcia
3 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme vajcia, okoreníme, jemne osolíme a krátko miešame do zhustnutia.
- 2
Nakoniec pridáme bryndzu vymiešanú so Skyrom na hladký krém. Podľa chuti dosolíme a môžeme servírovať.
- 3
Ozdobíme nasekanou pažítkou a plátkom červenej cibule. Podávame so zdravým celozrnným chlebíkom. Dobrú chuť!
Tiež s bryndzou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Skyr Natur je zdravý prírodný mliečny výrobok islandskej kuchyne s viac ako 1000-ročnou tradíciou a podobný je hustému gréckemu jogurtu. Je bohatý na proteíny, vápnik a obsahuje minimum tuku. Pridávam ho do bryndze na zjemnenie konzistenice. Vyrába sa v ČR a dá sa kúpiť v niektorých obchodných reťazcoch už aj na Slovensku. Má všestranné využitie. Treba len vyskúšať.
Vdaka za informáciu :-)