Zemiakový šalát
Zemiakový šalát

Chutný šalát z opečených zemiakov

podravka - fotkapodravka, 8. novembra 2018. Komerčný recept.
Chutný šalát z opečených zemiakov
Foto: podravka

Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g stredne veľké mladé
5 plátkov
4 PL
3 PL
2 PL
1 PL
8 ks
1 ks
1 PL (nasekaná)




Postup

  1. 1

    Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.

  2. 2

    Slaninu nakrájame na malé kúsky.

  3. 3

    Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.

  4. 4

    Korenie na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.

  5. 5

    K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.

  6. 6

    Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.

  7. 7

    Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.

  8. 8

    Rada: Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.

Diskusia k receptu