Chutný šalát z opečených zemiakov
Foto: podravka
Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.
porcie
príprava
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
- 2
Slaninu nakrájame na malé kúsky.
- 3
Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
- 4
Korenie na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
- 5
K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
- 6
Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.
- 7
Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.
- 8
Rada: Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.
Tiež zemiakový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu