Chutný šalát z opečených zemiakov
Šalát z opečených zemiakov doplnený o cibuľku a reďkovku určite poteší každého hosťa.
porcie
príprava
Postup
-
1
Zemiaky dobre umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky široké približne 2 mm.
-
2
Slaninu nakrájame na malé kúsky.
-
3
Na zohriatom oleji si v panvici opečieme zemiaky, dokým nebudú krásne zlato-hnedé. Zemiaky vyberieme a do tej istej panvice dáme nakrájanú slaninu, ktorú tiež zľahka opečieme.
-
4
Korenie na pečené zemiaky zmiešame s octom, horčicou a čiernym korením a prelejeme tým opečené zemiaky.
-
5
K zemiakom pridáme slaninu, nakrájané reďkovky a cibuľu a všetko dobre premiešame.
-
6
Pripravený šalát posypeme pažítkou a necháme odpočívať približne 15 minút, aby sa chute poriadne prepojili.
-
7
Teplý šalát podávame ako samostatné jedlo alebo aj ako prílohu k rybe alebo mäsu.
-
8
Rada: Množstvo zemiakov rozdeľte na polovicu a tak ich opekajte na panvici. Pôjde vám to rýchlejšie a ľahšie.
Diskusia k receptu