Vyprážaný osúch s cesnakovým dipom
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 5. februára 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
Suroviny
| Osúchy: | |
| 500 g |
|
| 300 ml |
|
| 22 g |
|
| 1/2 KL |
|
| 1/2 KL |
|
| Na vyprážanie: | |
| (na fritovanie) |
|
| Cesnakový dip: | |
| 200 g |
|
| 7 strúčikov |
|
| 10 g |
|
| 10 g |
|
| 20 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Navrch: | |
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Najprv pripravíme kvások na osúchy tak, že zmiešame 3 lyžice múky s cukrom, 100 ml vlažného mlieka, droždím a necháme nakysnúť. Potom zmiesime so zvyškom surovín tak, aby sa cesto odlepovalo od nádoby, a necháme vykysnúť.
- 2
Medzitým pripravíme dip: Nasekáme najemno vňať a pažítku, pretlačíme cesnak a zmiešame so smotanou a s olejom. Dochutíme soľou, korením a šťavou z citróna.
- 3
Vykysnuté cesto znova premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 cm, vykrojíme kruhy potrebnej veľkosti, necháme podkysnúť, cesto v rukách roztiahneme a opatrne vložíme do rozpáleného oleja. Osúchy vypražíme z každej strany dozlata, po vytiahnutí z oleja odložíme na sací papier.
- 4
Jarnú cibuľku umyjeme, zbavíme korienkov, pozdĺžne ju prekrojíme a ugrilujeme. Potom ju rozkrájame na viac menších kusov. Na osúch natrieme primerané množstvo dipu a pridáme kúsky cibule a nastrúhaný syr.
Tiež osúch:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Tiež som videla langoše,ale ujo Google píše takto.:-)
a @Oldomachac děkuji za jasné popsání, už jsem v tom začínala mít dobrý hokej.